Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie 'planul' lui Putin în prag de iarnă. Și primarul Kievului este îngrijorat: 'Asta este ceea ce vrea să obțină agresorul'

mediafax.ro
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avertizat împotriva unor noi atacuri potențiale ale Rusiei asupra infrastructurii energetice, în timp ce primarul Kievului i-a îndemnat pe localnici să se pregătească să plece temporar în cazul în care capitala va rămâne fără energie electrică.

În declarațiile din timpul nopții, Zelenski a declarat că Rusia "își concentrează forțele și mijloacele pentru o posibilă repetare a unor atacuri în masă asupra infrastructurii noastre. În primul rând, energia".

Peste 4,5 milioane de consumatori au rămas deja fără energie electrică, a adăugat el, conform Reuters, scrie Mediafax.

Consilierul prezidențial Mikhailo Podoliak a declarat anterior pe Twitter că Ucraina va "rezista" în ciuda atacurilor rusești asupra infrastructurii sale energetice, prin mobilizarea apărării aeriene, protejarea infrastructurii și optimizarea consumului în acest sens.

Țara se confrunta luni cu un deficit estimat de 32% în aprovizionarea cu energie electrică, a declarat pe pagina sa de Facebook Serghei Kovalenko, directorul general al YASNO, un important furnizor de energie pentru capitală.

Avertismentele au urmat comentariilor primarului Kievului, Vitali Klitschko, care i-a îndemnat pe locuitori să "ia totul în considerare", inclusiv cel mai rău scenariu în care capitala pierde energia electrică și apa.

Locuitorii ar trebui să se gândească să "petreacă ceva timp" cu prietenii sau familia în afara orașului, a declarat el într-un interviu televizat sâmbătă, în care l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că a vizat în mod deliberat infrastructura civilă.

"Sarcina lui este ca noi să murim, să înghețăm sau să ne facă să fugim din țara noastră pentru ca el să o poată avea. Asta este ceea ce vrea să obțină agresorul", a adăugat Klitschko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.