Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, discuții online cu directori de companii occidentale: Ucraina va avea nevoie de 600 de miliarde de dolari pentru reconstrucție

captură facebook
zelenski strada

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că reconstrucția țării va necesita cel puțin 600 de miliarde de dolari. Zelenski a făcut o astfel de evaluare marți, vorbind în format video la un summit al directorilor executivi organizat de The Wall Street Journal.

"Mai devreme, am vorbit despre pierderi în valoare de 600 de miliarde de dolari", a spus Zelensky, răspunzând la întrebarea ce fonduri vor fi necesare pentru refacerea Ucrainei după terminarea ostilităților. Potrivit acestuia, este vorba despre restaurarea "facilităților de infrastructură, a zonelor rezidențiale, a întreprinderilor". "600 de miliarde de dolari este doar o sumă aproximativă", a subliniat liderul ucrainean, ale cărui cuvinte au fost traduse în engleză.

"Vom fi capabili să restaurăm tot ceea ce a fost distrus, iar voi puteți ajuta la refacerea noastră", a spus Zelenski, referindu-se la antreprenorii occidentali. "Folosiți această oportunitate pentru companiile dumneavoastră, construiți birouri la Kiev, înființați companii în Ucraina și veți avea acces la o piață de peste 40 de milioane de persoane, cea mai mare din Europa". De asemenea, el a promis companiilor occidentale condiții favorabile pentru a lucra în țară.

Anterior, președintele american Joe Biden a anunțat că Washingtonul va oferi Kievului asistență economică suplimentară de 500 de milioane de dolari. Liderul american a precizat că aceste fonduri sunt oferite Kievului pentru a stabiliza economia, a plăti salariile și a oferi populației serviciile necesare.

Zelenski a declarat anterior că țara sa va avea nevoie de un sprijin financiar de sute de miliarde de dolari după încheierea ostilităților, premierul ucrainean Denys Shmyhal estimând acest potențial sprijin la 600 de miliarde de dolari.

Președintele ucrainean a adăugat, de asemenea, că principala sarcină a Kievului este de a restabili integritatea Ucrainei.

"Restabilirea integrității teritoriale este sarcina noastră numărul unu", a spus el. Zelenski a susținut că Rusia ar trebui să se întoarcă la "frontierele înainte de 24 februarie". Președintele Ucrainei a repetat că este necesară returnarea Crimeii.

"Primim sprijin din partea partenerilor prin sancțiuni, primim arme", a spus el.

În același timp, Zelensky a recunoscut că înțelege imposibilitatea de a "obține totul imediat". "Mai întâi trebuie să luăm anumite măsuri pentru a opri [conflictul], apoi diplomația va funcționa", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.