Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski face cel mai sumbru anunț: 'Rusia își intensifică atacurile' / 'Ne așteptăm ca teroarea rachetelor rusești să se intensifice'

zelenski

Zelenski face cel mai sumbru anunț: 'Rusia își intensifică atacurile' / 'Ne așteptăm ca teroarea rachetelor rusești să se intensifice'

Rusia își intensifică atacurile pe linia frontului, în timp ce Kievul solicită Occidentului să își sporească livrările de arme înainte de iarnă, declară președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează Mediafax. Rusia atacă în jurul orașelor Donețk, Kupyansk și Avdiivka.

De luni de zile, niciuna dintre părți nu a obținut câștiguri teritoriale semnificative, dar atât Zelenski, cât și Kremlinul au negat că situația a ajuns în impas, notează AFP. „Armata a raportat o creștere a numărului de atacuri inamice", a declarat marți Zelenski într-o postare pe rețelele de socializare, afirmând că rușii atacă în jurul orașelor Donețk, Kupyansk și Avdiivka.

Zelenski a avertizat că este posibil ca Rusia să își intensifice atacurile aeriene împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei înainte de iarnă, așa cum a făcut anul trecut în această perioadă.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenski, s-a întâlnit luni la Washington cu secretarul de stat american Antony Blinken pentru a insista asupra nevoii Ucrainei de a menține fluxul de arme occidentale. „Pe măsură ce se apropie iarna, ne așteptăm ca teroarea rachetelor rusești să se intensifice", a declarat Yermak într-o postare pe Telegram după întâlnire. „Prin urmare, avem nevoie urgentă de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă care să protejeze orașele ucrainene, instalațiile de infrastructură critică cheie și rutele coridoarelor de cereale", a spus el.

Zelenski a calificat marți drept „răzbunare" atacurile rusești cu rachete și artilerie asupra orașului Herson.

Atacurile asupra orașului Herson, pe care Ucraina l-a recucerit de la forțele ruse în urmă cu un an, au ucis luni trei persoane și au rănit cel puțin 12, au declarat oficialii ucraineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.