Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul trece la represalii față de Iran: Parlamentul ucrainean va vota interzicerea relaţiilor comerciale cu Teheranul pentru 50 de ani

Rada Supremă
Rada Suprema Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis parlamentului de la Kiev un proiect de lege care prevede sancţiuni împotriva Iranului pentru o perioadă de 50 de ani.

Măsura vine ca represalii faţă de sprijinul militar pe care Teheranul îl oferă Moscovei în războiul din Ucraina, în special prin furnizarea de drone Shahed, folosite masiv de armata rusă în atacurile asupra ţintelor ucrainene, relatează duminică agenţiile Reuters şi EFE, conform Agerpres.

Actul normativ include o interdicţie totală pentru comerţ şi investiţii în Iran, pentru transferuri de tehnologii, drepturi de proprietate intelectuală sau plăţi electronice către rezidenţii iranieni, precum şi interzicerea tranzitului produselor iraniene prin Ucraina. Este de asemenea prevăzută blocarea retragerilor de active iraniene din Ucraina.

Adoptarea acestui proiect de lege, asupra căreia nu există îndoieli, nu va avea însă efecte majore asupra Iranului. Totuşi, numeroase produse care au ca destinaţie Iranul tranzitează Ucraina. De asemenea, Iranul importă din Ucraina produse agricole, astfel că Teheranul va trebui să găsească alternative.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut recent apel la poporul iranian să nu devină complice la războiul sângeros al Rusiei, care folosește drone kamikaze fabricate de Iran pentru a ucide civili ucraineni, conform Ukrainskaia Pravda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.