Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski atacă Teheranul: 'Dronele voastre Shahed terorizează Ucraina. De ce sunteți de partea răului?'

ukrinform.net
zelenski telefon

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la poporul iranian să nu devină complice la războiul sângeros al Rusiei, care folosește drone kamikaze fabricate de Iran pentru a ucide civili ucraineni, conform Ukrainskaia Pravda.

„Aș dori să mă adresez direct poporului iranian, întregii societăţi, tuturor familiilor iraniene, acelor oameni care sunt capabili să influențeze deciziile statului în Iran. Întrebarea este simplă: de ce trebuie să fiți complici ai terorii ruse? De ce sunteți de partea răului? Lumea vede ce se întâmplă și voi toți vedeți asta în Iran. Sprijinul acordat răului nu poate fi negat”, a declarat Zelenski, într-un mesaj video transmis miercuri seară.

"Când o dronă iraniană ucide o tânără ucraineancă însărcinată şi pe soţul acesteia, în propria casă, de ce aţi avea nevoie de aşa ceva, mamelor și taților din Iran? Dronele voastre Shahed lovesc un cămin de studenți şi mor oameni, izbucnește un incendiu, la faţa locului vin salvatorii, iar câteva minute mai târziu, o altă dronă Shahed loveşte luând viețile celor care au salvat viețile altora... De ce ar avea nevoie Iranul de astfel de crime cinice? Totul se desfăşoară cu mâinile Rusiei, dar armele sunt ale voastre... Ce obțineți din asta, oameni ai Teheranului sau din Shiraz, din Saqqez sau din orice alt oraș din țara voastră?" - se mai arată în apelul lui Volodimir Zelenski.

„Acesta este un război al unui colonialist împotriva unei națiuni vecine... Poporul Iranului ar putea trăi cu totul altfel, dacă nu ar fi aşezat de partea unui asemenea rău precum agresiunea rusă. Dronele voastre Shahed, care în fiecare noapte terorizează Ucraina, înseamnă doar că poporul Iranului este împins din ce în ce mai adânc spre partea întunecată a istoriei" - a concluzionat Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.