Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski nu mai stă la mila publică: Ucraina anunţă că a folosit cu succes o dronă de fabricaţie internă

Foto en.defence-ua.com/
ucraina drona ucraineana

Zelenski nu mai stă la mila publică: Ucraina anunţă că a folosit cu succes o dronă de fabricaţie internă

Ucraina a folosit cu succes o dronă de producție internă cu o rază de acțiune de 1.000 km, a declarat marți producătorul de stat de armament Ukroboronprom.

Purtătorul de cuvânt al Ukroboronprom, Natalia Sad, a postat pe Facebook un selfie cu un zâmbitor Valeri Zalujni, comandantul forţelor ucrainene, cu Mikola Oleşciuk, comandantul forțelor aeriene, și Iuri Gusev, directorul general Ukroboronprom.

Natalia Sad a precizat că fotografia a fost făcută "după utilizarea cu succes a dronei noastre pe o distanță de 1.000 km", dar nu a oferit alte detalii și nici nu a precizat dacă utilizarea dronei însemna că aceasta a fost testată sau efectiv utilizată în conflict. Armata ucraineană, guvernul și companiile private lucrează pentru a crea un arsenal de drone ieftine și ușor de produs, care speră că ar putea schimba jocul în războiul împotriva Rusiei, care a folosit deja drone atât pentru recunoaștere, cât și pentru atacuri.

În toamna anului 2022, Ukroboronprom a declarat că finalizează lucrările la o nouă dronă care are o rază de acțiune de 1.000 km și un focos de 75 kg.

Marți, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a promulgat o lege pentru a scuti producătorii interni de drone de taxe vamale și TVA, a scris deputatul Iaroslav Zelejniak pe Telegram, potrivit Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.