Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski îndeamnă primarii din Ucraina la pragmatism: 'Categoric nu este momentul vitrinelor luminoase'

spiegel.de
zelenski

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a precizat  într-un nou discurs, că Ucraina trebuie să limiteze consumul de energie electrică, în contextul atacurilor de sâmbătă asupra infrastructurii şi având în vedere faptul că nu este posibilă producţia de energie în cantităţi suficiente, infromează news.ro.

“S-a restabilit posibilitatea tehnică de alimentare cu energie electrică în toate regiunile noastre care au fost ţinta atacului terorist rus de sâmbătă. Le sunt recunoscător tuturor celor care au muncit fără încetare pentru a le aduce lumină oamenilor.

Bineînţeles. În multe oraşe şi districte, companiile noastre din energie trebuie să programeze întreruperi pentru stabilizarea sistemului. Se procedează astfel pentru ca toţi oamenii să aibă acces la energie – în condiţiile în care nu este posibil să producem în cantităţi suficiente.

Refacerea facilităţilor energetice distruse de atacurile teroriste este o misiune lungă şi mai dificilă. Dar în timp vom reuşi şi asta. În timp...

Astăzi şi în viitor, ca înainte, trebuie să consumăm electricitate foarte conştient. Vă rog să nu uitaţi să limitaţi folosirea aparatelor care nu sunt necesare şi consumă energie.

De asemenea, vreau să mă adresez liderilor comunităţilor şi primarilor oraşelor noastre: vă rog să vă asiguraţi că energia nu este irosită. Acum categoric nu este momentul vitrinelor luminoase la magazine şi al reclamelor luminoase. Este necesar să consumăm puţină energie electrică în spaţiul public”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a vorbit şi despre eforturile din zonele eliberate de sub ocupaţia rusă: “Reconstrucţia continuă în teritoriul eliberat. În fiecare zi primesc noi informaţii despre comectarea la gaze, apă, electricitate a sute de gospodării din zonele eliberate. Astăzi (n.r. – duminică) doar în două districte din regiunea Harkiv 346 de gospodării s-au conectat din nou la reţeaua de gaze. Oraşul Vovceansk – încă 750 de gospodării cu curent electric. Oraşul Izium – încă 300 de gospodării cu electricitate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.