Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski răspunde la 'durerea' autorităților de la București: Cum se va rezolva problema aşa-numitei 'limbi moldoveneşti'

Inquam Photos / Octav Ganea
Zelenski Iohannis

Zelenski răspunde la 'durerea' autorităților de la București: Cum se va rezolva problema aşa-numitei 'limbi moldoveneşti'

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnki, a vorbit, marți seară, despre problema minorității românești din Ucraina. Atât președintele Ioahnnis, cât și premierul Ciolacu i-au cerut liderului de la Kiev ca  autorităţile ucrainene să recunoască, în cel mai scurt timp, inexistenţa aşa-numitei „limbi moldoveneşti”.

"Sincer, dacă pot răspunde sincer, nu văd nici o problemă globală în asta. Pentru mine asta nu e o problemă.

Pentru mine această problemă nu e presantă. Guvernul se va întruni și va da un răspuns. Eu personal înclin să rezolvăm astfel de probleme.

Îmi pare rău că nu pot să mă gândesc la toate problemele astea mici, în timpul războiului.

Credeți că avem vreo problemă cu vorbitorii de limbă rusă din Donbas? Nu avem. Această retorică refewritor la limbă, religie, sunt subiecte pe care Rusia le aude, încep o campanie de dezinformare.

Nu dați șansa Rusiei să vă dezechilibreze, am nevoie de unitate. Guvernele vor găsi soluții", a spus Volodimir Zelenski.

„Am avut astăzi cu preşedintele Zelenski o discuţie constructivă despre preocupările României în privinţa protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autorităţile ucrainene să recunoască inexistenţa aşa-numitei «limbi moldoveneşti»”, a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook, după întâlnirea cu președintele Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.