Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski: Situația e disperată, iar Rusia aruncă tot mai multe trupe în luptă. Important e să rezistam

impact.ro
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că situația de pe frontul din estul țării devine din ce în ce mai dură, iar Rusia aruncă tot mai multe trupe în luptă, scrie Reuters. Kremlinul a făcut presiuni pentru o victorie semnificativă pe câmpul de luptă, după luni de eșecuri, forțele ruse încercând să închidă controlul asupra orașului Bakhmut și luptând pentru controlul unei rute importante de aprovizionare din apropiere pentru forțele ucrainene, conform Mediafax.

Trupele rusești încearcă, de asemenea, să captureze orașul minier Vuhledar, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Bakhmut, tot în regiunea estică Donețk. "A trebuit să spun de multe ori că situația de pe front este dificilă și devine din ce în ce mai dificilă, iar acum este din nou momentul. ... Invadatorul își pune tot mai multe forțe pentru a sparge apărarea noastră", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

"Este foarte dificil acum în Bakhmut, Vuhledar, Lyman și în alte direcții", a continuat el.

La începutul zilei, ministrul adjunct al Apărării, Hanna Malyar, a scris pe Telegram că eforturile Rusiei de a sparge apărarea în Bakhmut și Lyman au eșuat.

Lyman, care se află chiar la nord de Bakhmut, a fost eliberat de forțele ucrainene în octombrie.

Vineri, Zelenski a promis că forțele sale vor lupta pentru Bakhmut "atât timp cât vom putea", dar situația de acolo devine din ce în ce mai gravă pentru forțele ucrainene.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat zilnic numeroase confruntări de luptă în zonă, iar bloggerii militari de la Moscova au susținut o serie de succese rusești neverificate de-a lungul liniei de front.

Luptele din jurul Bakhmut au fost costisitoare pentru Rusia în ceea ce privește viețile soldaților, a recunoscut Kremlinul.

Postul de știri independent rusesc Meduza a raportat la sfârșitul lunii ianuarie că aproximativ 40.000 din cei 50.000 de recruți ai puternicului grup militar privat Wagner implicat în campania din acea zonă au murit sau sunt dați dispăruți.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte.

Analistul militar ucrainean Petro Chernyk a declarat că numărul mare de victime ruse înseamnă că Moscova nu poate lua o pauză pentru a opri o ofensivă acolo pentru a se reface, deoarece aceasta ar ușura presiunea de luptă.

"Iar aceasta ar fi o condiție excelentă pentru acțiunile noastre de contraofensivă", a declarat Chernyk pentru televiziunea ucraineană 24 Kanal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.