Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski ridică miza războiului din Marea Neagră: 'Rușii o să rămână fără flotă! Asta este ceea ce vrem să le arătăm!'

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat Rusia că ar putea rămâne fără flotă dacă forțele Moscovei continuă să atace porturile ucrainene.

Într-o conferință de presă susținută duminică în fața jurnaliștilor din America Latină, Zelensky a declarat că "nu avem la fel de multe arme, dar dacă vor continua să tragă, s-ar putea să rămână fără nave până la sfârșitul războiului", a relatat ziarul argentinian La Nacion, informează CNN. "Și asta este ceea ce vrem să le arătăm", a spus el. "Ucraina va răspunde cu siguranță la orice atac asupra populației civile și a coridoarelor de cereale".

Comentariile lui Zelensky vin după ce dronele maritime ucrainene au lovit în ultimele zile un petrolier rusesc și o navă de război. "Dacă Rusia continuă să domine Marea Neagră și să o blocheze cu tiruri de rachete, atunci Ucraina va face același lucru, ceea ce reprezintă o apărare corectă a capacităților Ucrainei", a adăugat el.

Context

Organizația Națiunilor Unite a condamnat recentele atacuri ale Rusiei asupra depozitelor de cereale ucrainene. Decizia Moscovei de a se retrage din acordul privind cerealele din Marea Neagră și atacurile sale repetate asupra porturilor și infrastructurii ucrainene "provoacă daune insurmontabile sectorului agricol din Ucraina și ar putea accentua și mai mult foametea pentru cei mai săraci oameni din lume", a declarat sâmbătă, într-o declarație, Denise Brown, coordonator umanitar al ONU pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.