Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski vorbește despre pacea din Ucraina: 'E doar o chestiune de timp' - VIDEO

captura youtube
zelenski

Volodimir Zelenski, afirmă că atunci când oamenii cunosc istoria onestă, văd tot mai mult punctele comune între agresiunea nazistă din Al Doilea Război Mondial şi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. ”Este doar o chestiune de timp până când vom putea restabili o pace durabilă şi justă pentru partea noastră de Europa, pentru Ucraina. Este doar o chestiune de timp până când actualul agresor va pierde, ca şi agresorul care a pierdut acum 78 de ani”, subliniază el, potrivit news.ro.

”Ieri, în 8 mai, Europa şi lumea şi-au amintit de victoria comună în faţa agresiunii nazismului şi capitularea acelui rău. Şi astăzi, în 9 mai, noi, împreună cu întreaga Europă liberă, sărbătorim Ziua Europei pentru a omagia o realizare care pur şi simplu nu ar fi avut loc dacă nu exista victoria în faţa nazismului. Nu am fi avut o Europă atât de unită – o Europă fără agresiune şi fără revanşism, o Europă care respectă diferitele culturi, care rezolvă disputele exclusiv în sfera legală şi care este mândră de diversitatea de pe continentul nostru”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis marţi seară.

El a adăugat: ”Cu cât oamenii cunosc istoria onestă, cu atât mai mult văd punctele comune între agresiunile brutale din secolele XX şi XXI, cu atât vor aprecia mai mult această succesiune. Ziua Amintirii şi a Victoriei în faţa nazismului în Al Doilea Război Mondial şi, imediat după ea, Ziua Europei, Europa ca vis realizat al unui continent paşnic. Şi este doar o chestiune de timp până când vom putea restabili o pace durabilă şi justă pentru partea noastră de Europa, pentru Ucraina. Este doar o chestiune de timp până când actualul agresor va pierde, ca şi agresorul care a pierdut acum 78 de ani, până când revanşismul rusesc va fi zdrobit de curajul războinicilor noştri şi puterea unită a lumii libere”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

Despre vizita Ursulei von der Leyen

Zelenski a menţionat că vizita la Kiev, în această zi, a preşedintelui Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, este simbolică. Zelenski a menţionat că au discutat despre apărare, despre sancţiunile la adresa Rusiei, fiind pregătit un al unsprezecelea pachet de astfel de sancţiuni, dar şi despre perspectivele politice privind integrarea europeană.

”Desigur, am discutat şi despre disputa privind exporturile cu vecinii noştri din UE. Trebuie să o depăşim, în spiritul clar al tratatului cadrul care există între noi”, a arătat Zelenski.

El a menţionat şi reuniunea partenerilor care militează pentru înfiinţarea unui tribunal pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, dar şi discuţii avute cu studenţi de la universităţi europene.

”Mai sunt şi alte veşti bune de la partenerii noştri. Din ce poate fi spus public, este vorba despre un nou pachet de apărare de la Statele Unite. Valoarea totală este de 1,2 miliarde de dolari. Artilerie, protecţie împotriva rachetelor teroriste şi dronelor şi alte lucruri care să îi întărească pe apărătorii noştri”, a arătat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a transmis mulţumiri parlamentului francez pentru decizia de a recunoaşte gruparea Wagner ca o organizaţie teroristă

”Acesta este ceva ce ar trebui adoptat de întreaga lume – fiecare manifestare a terorismului trebuie distrusă şi fiecare terorist trebuie condamnat. Şi, desigur, astăzi, după ce statul terorist a încercat din nou să tortureze poporul nostru şi a pierdut încă o dată în faţa apărătorilor cerului nostru, mulţumesc Forţelor noastre Aeriene şi tuturor războinicilor din celelalte categorii de trupe care asigură apărarea aeriană”, a conchis Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.