Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zentiva România a plantat 20.000 de copaci pe valea Vâlsanului din Munţii Făgăraş

Romanians Journeys
Parcul national Domogled padure munte

Grupul Zentiva, producător şi furnizor de medicamente generice din România, a finalizat plantarea a 20.000 de copaci pentru reîmpădurirea Văii Vâlsanului din Munţii Făgăraş, a anunţat vineri grupul, conform agerpres.

"Afectată de tăieri la ras şi incendii, zona a intrat într-un proces amplu de intervenţie şi reabilitare gestionat de către Fundaţia Conservation Carpathia. Zentiva a alocat resursele financiare necesare reîmpăduririi şi a contribuit cu voluntari pentru a ajuta refacerea echilibrului natural al zonei, ca parte a viziunii sale de protecţie a resurselor naturale şi sustenabilitate a mediului. Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operaţionalizează viziunea sa prin acţiuni care vizează diminuarea amprentei de carbon şi prin dezvoltarea de proiecte educaţionale despre mediu", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, reîmpădurirea "îşi propune să corecteze greşelile din trecut."

"Zona a fost tăiată la ras total şi populată cu molid pentru cherestea în ultima sută de ani, o împădurire artificială prin care s-au înlocuit şase specii de arbori cu molid, care nu e rezistent la intemperii şi a anulat diversitatea florei originale. Tăiată integral, cu versanţi goliţi şi o puternică eroziune a solului, zona a fost lipsită de arbori şi seminţe care să o sprijine în vederea refacerii naturale", se mai spune în comunicat.

Astfel, cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia creşte speciile care lipsesc în pepiniere şi solarii proprii, unde au fost plantaţi puieţi consideraţi fără valoare comercială, dar foarte importanţi pentru biodiversitate - printre care frăsin, ulm, paltin şi scoruş - şi care sunt replantaţi în Valea Vâlsanului din Munţii Făgăraş. Pe lângă plantarea copacilor, proiectul prevede şi urmărirea şi îngrijirea puieţilor pe parcursul următorilor cinci ani de către echipa Conservation Carpathia, care le va asigura supravieţuirea prin acţiuni de îngrădire sau completare.

"Suntem în zona numită Groapele, din Munţii Făgăraş, o zonă distrusă prin tăieri la ras şi incendiată acum mai bine de 10 ani, zonă pe care ne asumăm ca în următorii ani să o redăm naturii. Este vorba de un total de 300 de hectare dintre care anul acesta ne-am propus să împădurim 70 de hectare. Faptul că avem alături de noi parteneri precum Zentiva, ne dă putere şi speranţă că vom reuşi să reconstruim o pădure nouă pentru generaţiile viitoare" a declarat Barbara Promberger, director executiv, Fundaţia Conservation Carpathia.

Colaborarea dintre Zentiva şi Fundaţia Conservation Carpathia este consecventă preocupărilor faţă de mediu ale companiei şi programului său PlanetZ pentru o planetă mai sănătoasă. În România, grupul Zentiva a plantat în perioada 2019 alţi 7 000 de arbori. La nivel european şi nu numai, în ultimul an, grupul a implementat un proiect de reabilitare cu 4 500 de copaci a unui parc naţional din Portugalia, rezervaţie a biosferei UNESCO, afectată de incendiile de pădure şi un proiect de reabilitare cu 7800 copaci în Madagascar, în regiunile Itasy şi Analamanga afectate de defrişare, obiectivul fiind de 150.000 de copaci plantaţi.

"Suntem parte a acestei lumi, locuim pe această planetă faţă de care ne simţim datori nu doar să o dezvoltăm, ci şi să o protejăm. Suntem preocupaţi de resursele naturale şi de mediu şi dorim să ne îngrijim de natură pentru că face parte din viaţa noastră. Nu putem trăi în siguranţă ignorând rolul naturii în viaţa noastră. De aceea suntem datori să gândim şi să acţionăm sustenabil, rapid, ferm şi cu impact. Suntem bine astăzi, dar vom fi şi mâine, numai dacă ajutăm la menţinerea unui ecosistem sănătos şi durabil", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Grupul Zentiva reuneşte în România producătorii de medicamente Zentiva România şi Labormed, precum şi operaţiunile Alvogen România si Solacium Pharma. Pe plan local, Grupul deţine două fabrici de medicamente, la Bucureşti. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unităţi vândute.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti, Praga şi Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deţine 2 fabrici la Bucureşti: fabrica Zentiva care funcţionează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 şi fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unităţi de producţie a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiţii greenfield din industria farmaceutică din ţara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.