Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: În Parlament se încearcă o restaurație

zgonea

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat pe pagina oficială de Facebook că în acest moment, în Parlament se încearcă o restaurație, pe principiul „mergem înainte că înainte era mai bine”. Acesta își îndeamnă colegii să treacă legile care vor duce la progresul României și să se opună acelora scrise pentru anumiți „privilegiați”, precum cea care dezincriminează conflictul de interese.

 „ Din păcate se aplică principiul "mergem înainte, că înainte era mai bine", cel puțin pentru unii privilegiați. Societatea avansează și e important că și clasa politică să avanseze în ritmul ei măcar. Asta dacă mai are ambiția de a fi un reper în societate, un motor al dezvoltării, un model și un ghid pentru cetățeni. Mă uit stupefiat cum în timp ce oameni mor în brațele sistemului de sănătate, în timp ce guvernul trebuie să facă investiții, în Parlament lipsește o majoritate pentru legi importante: pachetul de legi pentru achiziții publice, legea vizând retrocedările și altele,” a declarat Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților vorbește despre o restaurație în Parlament, începând cu legile pe Codul Penal și continuând cu dezincriminarea conflictului de interese.

„ Preocuparea cea mai mare acum în Parlament e pentru o restaurație, pornind de la legile vizând codul Penal , modificarea statutului deputaților și senatorilor pentru dezincriminarea conflictului de interese și mergând până la propunerea de renaștere a unor structuri apuse.(...)  Colegilor mei le reînnoiesc apelul: putem să îndreptăm împreună coloana vertebrală parlamentară și să recredibilizăm instituția Parlamentului, înainte să nu fie prea târziu și România să pice, în anii următori, cu efecte în 2019/2020, în plasa populismului politic de pe urma falimentului politicii clasice,” a conchis Valeriu Zgonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.