Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: Sunt foarte multi parlamentari total nepregatiti

zgonea2

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Oradea, că sunt foarte mulţi parlamentari total nepregătiţi, care nu cunosc regulamentele parlamentare. El sustine nevoia schimbarii legii electorale si a reducerii numarului de parlamentari. Acest lucru este sustinut si de candidatul ACL Klaus Iohannis, care vrea sa faca din acest lucru o prioritate a sa ca presedinte.

In acest context preşedintele Camerei Deputaţilor a fost intrebat, într-o conferinţă de presă, dacă va fi o prioritate legislativă pentru 2015 schimbarea legii electorale.

"Eu sunt de acord, numai să nu mai conteste colegii noştri la Curtea Constituţională a României (CCR). Tot 'pedeliştii' au contestat la CCR şi cu câţiva liberali mai bătrâni Regulamentul şi Statutul deputatului şi senatorului, aproape nouă luni, anul trecut, pentru că nu voiau să plece de la hotel. Şi am pierdut anumite atribuţii care au fost câştigate după aceea şi au pierdut anumite privilegii, colegii. Aşa e şi la legea electorală. Dacă o contestă din nou PDL, eu ce să fac? Mai intrăm cu 78 de inşi în plus în Parlament, pentru care plătim cu toţii", a spus Zgonea.

În ceea ce priveşte sistemul de vot, preşedintele Camerei a afirmat că România are nevoie de alegeri pe listă.

"Sunt foarte mulţi oameni total nepregătiţi care au intrat în Parlamentul României şi care nu sunt în stare după doi ani să ştie Regulamentul Camerei Deputaţilor. Are două sute de articole. Dacă vă uitaţi pe CV-ul lor sunt profesori, lectori universitari, doctori, doctoranzi, dar ei nu sunt în stare să citească 200 de articole", a spus Valeriu Zgonea.

În opinia acestuia, mărimea optimă a Parlamentului ar fi de 300 de parlamentari, la care se adaugă 18 locuri pentru minorităţile naţionale altele decât cea maghiară, la Camera Deputaţilor şi 100 la Senat.

"Este un proiect foarte bun, este o structură flexibilă, păstrează bicameralismul şi poate să lucreze eficient. În acest moment, Camera Deputaţilor are 404 parlamentari. Vă reamintesc că nu au fost niciodată toţi în sală, nici când s-a depus jurământul", a menţionat Zgonea.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.