Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea trece în ofensivă: Cum vrea să schimbe lucrurile din temelii

rfi.ro
zgonea

Valeriu Zgonea vrea să rămână un act important pe scena politică, deşi a fost exclus din PSD şi urmează să fie demis de la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Zgonea a propus înfiinţarea unui comisii speciale de dezvoltare națională integrată, pentru atingerea obiectivelor de ţară. Propunerea a fost făcută Camerei Deputaţilor, Senatului şi liderilor partidelor politice. Fostul preşedinte executiv al PSD vorbeşte despre nevoia de unitate, dincolo de simpatiile politice, într-o scrisoare publicată pe pagina sa de Facebook:

"Dragi prieteni,

Suntem conștienți că problemele de care aflăm zi de zi, pe care le trăim fără să știm, sunt dovada unei societăți care uită câteodată să funcționeze în beneficiul cetățenilor.

Am ajuns într-un punct în care trebuie să lăsăm deoparte diferențele ideologice și dezacordurile politice. România are nevoie de un nou plan de țară, care să ne unească în jurul aceleiași cauze comune, la fel cum a făcut dorința de a intra în NATO și UE.

Nu ne lipsesc planurile, strategiile de reformă și dezvoltare; avem obiective de țară și ținte strategice. Dar ceea ce lipsește este angajamentul asumat al liderilor politici și instituționali față de un plan de țară.

Vezi şi: Corlățean se târâie prin Senat/DOCUMENT

Angajamentul oricărui lider politic este bunăstarea și securitatea cetățenilor României. Acestea sunt deziderate de la care nu se poate dezice niciunul dintre partidele care cer votul românilor. Tocmai de aceea, este necesară asumarea, de către toți decidenții politici, a unui plan care să ofere predictibilitate și coerență legislativă în raport cu principalele obiective de dezvoltare ale țării.

Dacă într-adevăr ne dorim ca toate obiectivele de pe strategiile oficiale să devină realitate, este necesar să gândim un plan de punere în aplicare, un cadru legislativ care să funcționeze coerent. Avem nevoie de politici publice sectoriale și de un Parlament responsabil, ale cărui eforturi pentru o mai bună legiferare să fie convergente cu pozițiile principalelor instituții.

Trebuie să începem să gândim în perspectivă, pentru generațiile următoare, astfel încât legislația să fie predictibilă și sustenabilă. Și, mai important decât orice, trebuie să lăsăm deoparte apartenența politică sau simpatiile pentru a ne ASUMA un plan de țară!

Vezi şi: Cu ce vine vara social-democrată: Regrupare în jurul lui Ponta. Foștii miniștri, reactivați

Tocmai de aceea, le-am propus colegilor mei din Camera Deputaților și Senat și liderilor partidelor parlamentare înființarea unei comisii comune de dezvoltare națională integrată, dedicată formulării de recomandări pentru prioritizarea, dezvoltarea și modernizarea legislativă pentru atingerea obiectivelor de țară. În esență, le-am propus înființarea unei comisii care să aducă la aceeași masă liderii politici și care să decidă, printr-un angajament asumat, planul de reglementare inteligentă pentru modernizarea României.

Am lansat această provocare într-un moment în care, după cum vedem, România are mare nevoie de un nou proiect care să unească toate forțele instituționale și politice pentru depășirea acestui prag în dezvoltare."

Vezi şi: Ipoteză EXPLOZIVĂ din PNL: Nicușor Dan joacă la CACEALMA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.