Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi de creșteri la bursă. BET bate spre 10.000 de puncte

BVB

Toți cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au marcat aprecieri miercuri după o ușoară corecție în ședința precedentă, BET continuând astfel raliul din acest an către noi maxime pe fondul unei evoluții pozitive și în piețele externe, scrie Mediafax.

Referința pieței a înregistrat o creștere de 0,7%, atingând la finalul ședinței bursiere un nou maxim post-criză, de 9.948,09 de puncte. Maximul istoric, înregistrat de BET acum 12 ani, în decembrie 2007, este situat la 10.857 de puncte. De la începutul anului și până în prezent, BET a urcat cu 34,73%.

Din punctul de vedere al lichidității, săptămâna a continuat însă negativ, în ton cu evoluția generală din ultimele luni, valoarea tranzacționată fiind din nou cu mult sub media ultimei luni de tranzacționare, la doar 23,5 milioane de lei (4,93 milioane de euro). Media zilnică înregistrată în acest an în privința rulajului se ridică la 39,53 milioane de lei.

Citește și: Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Bursa locală a evoluat în tendință atât cu bursele europene, cât și cu cele americane, care și-au reluat creșterea după reapariția unor semnale pozitive dinspre negocierile comerciale dintre Statele Unite și China. Cu o zi înainte, președintele american Donald Trump a declarat că există posibilitatea ca un acord comercial în primă fază va trebui să aștepte până la alegerile americane din noiembrie 2020.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluții au fost înregistrate de: Nuclearelectrica (SNN) plus 1,58%, MedLife (M) plus 1,82% și BRD, plus 1,31%. La polul opus regăsim titlurile Purcari Wineries (WINE), cu o scădere de 1,34% și Digi Communications (DIGI) care au pierdut 0,62%.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,78%, au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de 8 milioane de lei. Titlurile instituției de credit sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile Fondului Proprietatea (FP), cu 2,91 milioane de lei, și OMV Petrom (SNP), cu tranzacții în sumă de 2,88 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.