Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi de doliu județean marți în Atgeş, când va fi înmormântat Constantin Stroe

automarket.ro
Constantin Stroe

Consiliul Județean (CJ) Argeș a adoptat, luni, o hotărâre prin care marți, 20 decembrie, când urmează să fie înmormântat fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, decedat în urma unui atac cerebral suferit la sfârșitul lunii noiembrie, să fie zi de doliu pe teritoriul județului. "În memoria domnului dr. ing. Constantin Stroe, cetățean de onoare al județului Argeș, stabilește doliu pe teritoriul județului Argeș în ziua 20 decembrie 2016. Instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Argeș își vor adapta programul în mod corespunzător, manifestările cultural artistice din această zi urmând a fi reprogramate", se arată în hotărârea adoptată de CJ Argeș.

Înmormântarea fostului director general de la Dacia este programată marți, la Pitești. Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubești, în județul Dâmbovița. În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnică București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înființatei Întreprinderi de Autoturisme Pitești, unde a fost pe rând, inginer, șef Secție și inginer Șef Fabrică. În anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitești, iar în 1989 a preluat responsabilitățile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timișoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, Constantin Stroe a ocupat poziția de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca președinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) și membru în comitetul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), conform Agerpres. Ulterior, Constantin Stroe a fost vicepreședinte al consiliilor de administrație de la Automobile Dacia și Renault Technologie Roumanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.