Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi istorică în Brazilia, Senatul aprobă 'Legea Bitcoin' pentru reglementarea criptomonedelor

Sport for Business
Brazilia justice

Este o zi istorică pentru criptomonede în Brazilia, deoarece Senatul a aprobat în sfârșit primul proiect de lege al țării care vizează reglementarea pieței criptomonede. Proiectul de lege mai trebuie să fie aprobat în Camera Deputaților și apoi sancționat de președintele Jair Bolsonaro.

Senatul Braziliei a adoptat primul proiect de lege al țării care reglementează criptomonedele într-o sesiune plenară, care va pune bazele creării unui cadru de reglementare pentru industria criptomonedelor din țară, conform cointelegraph.com.

Proiectul de lege trebuie aprobat de Camera Deputaților și apoi aprobat de președintele Jair Bolsonaro pentru a deveni lege în țară. Acest lucru este de așteptat să se întâmple până la sfârșitul anului 2022, potrivit experților care au discutat cu Cointelegraph Brazilia.

Sesiunea care a aprobat proiectul a fost condusă de președintele Senatului Rodrigo Pacheco, care a spus:

„Vreau să-l felicit pe raportorul proiectului, senatorul Irajá, pentru aprobarea, aici, în Plenul Senatului, pentru acest proiect de lege important.”

Deputatul federal Aureo Ribeiro a propus pentru prima dată proiectul de lege în 2015.

Proiectul de lege a fost apoi aprobat în Senat în urma unei lungi deliberări din 26 aprilie, combinând proiectul de lege al senatorului Ribeiro cu proiectul de lege al senatorului Arns PL 3825/2019 pentru care senatorul Irajá Abreu a fost raportor.

În timpul sesiunii, Senatul a confirmat că ramura executivă a țării va fi responsabilă de formularea regulilor pentru cripto-active și ar putea fie să creeze un nou organism de reglementare, fie să-și delege puterea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimb (CVM) sau Băncii Centrale a Braziliei (BC). ).

În sesiune, mai mulți senatori, inclusiv autorul proiectului de lege, senatorul Arns, au concentrat discuțiile asupra sancțiunilor adecvate pentru infracțiunile cripto, în special frauda.

Potrivit senatorului Arns, pedepsele pentru acest tip de infracțiuni ar trebui să fie scalate în funcție de cantitatea de fraudă, spălare de bani și alte infracțiuni de tip guler alb comise. El a spus:

„Pedepsele trebuie să fie proporționale cu valoarea afectată de acest tip de infracțiune. Așadar, cine ar comite o infracțiune de 1 miliard de dolari care provoacă pagube mii de oameni ar avea o pedeapsă mai mare decât cineva care a afectat o valoare mai mică.”

Propunerea senatorului Arns a fost susținută de senatorul Rose de Freitas, care a cerut pedepse mai mari pentru infracțiunile care implică criptomonede și a spus că piața braziliană mută deja peste 40 de miliarde de dolari în Brazilia.

Senatorii au discutat, de asemenea, despre stimularea criptominerilor să deschidă un magazin în Brazilia, deoarece va exista o scutire completă de taxe pentru importul de dispozitive de minerit ASIC în țară.

Bernardo Schucman, vicepreședinte senior al diviziei de monede digitale a companiei miniere americane CleanSpark , a subliniat că piața criptomonedelor are nevoie de o reglementare specifică, astfel încât investitorii instituționali care nu riscă să se simtă încurajați și protejați de investițiile în minerit cripto în cea mai mare țară din America de Sud. . El a spus

„Reglementarea este foarte binevenită [și] tendința este ca Brazilia să urmeze cele mai mari economii din lume și să faciliteze exploatarea acestor monede pe pământul brazilian.”

Proiectul de lege nu pare să se confrunte cu multe provocări în Camera Deputaților, unde trebuie aprobat în plen înainte de a fi trimis președintelui Bolsinaro înainte de a deveni lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.