Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi PLINĂ la CCR - Mai multe sesizări se află pe masa judecătorilor constituționali! Opoziția așteaptă cu sufletul la gură deciziile finale

www.ccr.ro
CCR

Zi plină la CCR! Judecătorii CCR discută, miercuri, sesizarea PNL, PMP și USR privind neconstituționalitatea legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede ca dacă unul dintre inculpaţi achită prejudiciul integral plus 20%, toţi acuzaţii scapă de urmărirea penală.

Deputaţii PNL, PMP şi USR au sesizat pe 27 decembrie Curtea Constituţională asupra modificării aduse Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, considerând că acestea încurajează astfel de fapte.

Potrivit sesizării la CCR, prin modificările aduse legii se creează un cadru juridic "privilegiat" în cazul persoanelor care săvârşesc infracţiuni de evaziune fiscală, "de natură a încuraja astfel de fapte antisociale şi nu de a descuraja evaziunea fiscală, respectiv prejudicierea statului şi, implicit, a contribuabililor".

Noapte albă la comisia de buget-finanțe din Parlament - Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019, aviz pozitiv

Deputaţii au adoptat pe 19 decembrie iniţiativa cu 188 voturi "pentru", 38 "împotrivă" şi trei abţineri.

Tot astăzi, CCR discută sesizarea de neconstituționalitate a PNL şi USR asupra Legii privind sistemul public de pensii. Opoziţia a precizat că legea este supusă „unui dublu standard” privind persoanele care urmează să beneficieze de pensie de invaliditate.

„Obiecția de neconstituționalitate a Legii privind sistemul public de pensii, obiecție formulată de un număr de 83 de deputați aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România”, se arată pe ordinea de zi a CCR.

PNL şi USR au înaintat, pe 27 decembrie, la CCR sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii privind sistemul public de pensii.

Opoziţia a precizat că legea este supusă „unui dublu standard” privind persoanele care urmează să beneficieze de pensie de invaliditate.

Nu în ultimul rând, CCR discută sesizarea de neconstituționalitate depusă de 63 de deputați referitoate la Regulamentul Camerei Deputaților. Aleșii au punctat că interpretarea legii în sensul că un deputat care a părăsit un grup parlamentar nu poate constitui un nou grup este „abuzivă și nedemocratică”.

„Sesizarea referitoare la neconstituționalitatea a dispozițiilor art.13 alin.(1), (6), și (7), art.19 alin.(1), art.35 alin.(1) și art.186 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaților nr.8/1994, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.277 din 12 aprilie 2016, sesizare formulată de un număr de 63 deputați”, se arată pe ordinea de zi a CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.