Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziarul Financiar: Românii cumpără anual 600.000 de biciclete, piața s-a dublat în 10 ani

Biciclete

Românii cheltuie anual 150-180 de milioane de euro pe achiziţia a circa 600.000 de biciclete noi, arată o analiză a Ziarului Financiar, potrivit stiri.tvr.ro.

Numărul de biciclete cumpărate anual, de 600.000 de unități, s-a apropiat de cel al maşinilor, în contextul în 2019 s-au vândut 606.000 de autoturisme.

În volum, ca număr de unităţi, piaţa creşte constant, pe fondul creşterii popularităţii vehiculelor pe două roţi pe de-o parte, şi pe fondul preocupărilor pentru viaţă sănătoasă şi mediu pe de altă parte. Pandemia de Covid-19 a accelerat acest trend.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

“Anul trecut s-au vândut în România 600.000 de biciclete noi. Există şi o piaţă second-hand, în special în oraşe secundare de provincie, unde salariile sunt mai mici”, spune Ioana Anghel, wheel sports leader în cadrul retailerului de echipamente sportive Decathlon, cel mai mare jucător de pe piaţa locală şi mondială de biciclete ca vânzări.

Consumatorul român de biciclete începe să fie mult mai educat faţă de anii anteriori. Acest lucru se vede şi în preţul mediu al bicicletelor care a ajuns la circa 250-300 de euro, conform estimărilor Ziarului Financiar, faţă de 100 de euro acum un deceniu şi 200 de euro abia în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.