Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zile decisive pentru o candidatură explozivă la PSD (surse)

ceas timp umbra

PSD i-a întors definitiv spatele primarului din Pitesti, Tudor Pendiuc, aflat in functie din 1992. Edilul decide zilele acestea dacă va candida independent sau din partea altui partid, spun surse judetene PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

Pendiuc susține cu tărie în partid că este nevinovat și "nu vrea sa renunte la o candidatură", ne-au declarat surse PSD. Pendiuc se bucură încă de încredere în Pitești și o eventuală candidatură a acestuia ar fi capabilă să pună probleme serioase PSD-ului: atât electoratul s-ar putea împărți, cât și filiala Pitești s-ar putea diviza.

Trimis în judecată de DNA și aflat sub control judiciar, Pendiuc a fost refuzat de PSD pentru o nouă candidatură în Pitești datorită problemelor sale penale. Pe lista scurtă a candidatilor PSD s-ar afla, în prezent, Cristian Gentea, presedintele organizatiei municipale Pitesti, si Cornel Ionica, viceprimarul municipiului, spun surse PSD din judet. Cel mai probabil săptămâna viitoare PSD isi va alege candidatul.

In acest timp Pendiuc vrea să candideze împotriva PSD. A discutat subiectul cu Liviu Dragnea și surse locale spun ca cei doi ar urma să mai poarte o discuție finală, zilele acestea, la București.

Viceprimarul Cornel Ionica va candida la primaria Pitesti doar daca nu candideaza Pendiuc, mai spun sursele social-democrate. Daca Pendiuc candidează, atunci PSD îl va trimite in lupta pe Cristian Gentea.

Pendiuc conduce municipiul Pitesti, fără întrerupere, din 1992. El este cuzat de procurorii DNA de fapte de corupţie, alături de alte nouă persoane, între care fiica acestuia, doi directori ai societăţii de transport şi un ofiţer DNA, Faptele vizează încheierea, executarea şi prelungirea contractului de asociere în participaţiune între societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000 S.A. şi societăţile comerciale private CNCD şi Girexim Universal S.A, asociere care ar fi prejudiciat bugetului local al Municipiului Piteşti cu 6,3 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.