Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Institutului de Psihiatrie Socola Iași - Manifestări ştiinţifice şi propuneri de modificare a legii sănătăţii mintale

save.health
tromboza boala creier medicina

Peste 100 de lectori din ţară şi străinătate participă, până pe 1 octombrie, la "Zilele Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi", o manifestare care în acest an aduce în discuţie perspectivele şi abordările în psihiatrie, precum şi cu propuneri concrete care să schimbe legislaţia şi practica psihiatriei româneşti.

Până pe 1 octombrie, medici din psihiatrie, neurologie, medicină de familie, dar şi psihologi, fizioterapeuţi, asistenţi medicali şi asistenţi sociali vor participa la lucrările ediţiei din acest an a "Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi".

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi, Cristina Dobre, a declarat că manifestarea va juca un rol esenţial în stabilirea viitorului psihiatriei româneşti, deoarece, la iniţiativa managerului Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi şi în urma dezbaterilor cu managerii de spitale de psihiatrie din ţară, se vor face propuneri de schimbare a legii sănătăţii mintale, informează Agerpres.

"Vorbim despre o lege care nu a mai fost modificată din anul 2002, o lege care, din punctul nostru de vedere, trebuie adaptată nevoilor societăţii contemporane. Modificările pe care le vom propune vor veni în primul rând în sprijinul pacientului psihiatric, dar vor avea în vedere şi o serie de schimbări legate de funcţionarea spitalelor de psihiatrie", a declarat dr Cristina-Elena Dobre, manager al Institutului de Psihiatrie "Socola".

În cadrul Zilelor Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi va fi operaţionalizat primul hub de promovare a sănătăţii mintale şi se va lansa proiectul "Accesabilitate şi mobilitate în psihiatrie". Proiectul îşi doreşte creşterea accesibilităţii populaţiei la serviciile medicale psihiatrice.

"Este un proiect complex, dar care poate aduce beneficii majore pentru sănătatea populaţiei din comunele judeţului Iaşi. În acelaşi timp, proiectul îşi propune să ofere o anumită siguranţă întregii comunităţi, ajutând la prevenirea unor incidente generate de lipsa tratamentului de specialitate sau de întreruperea acestuia. Ulterior, cu sprijinul ministerului Sănătăţii, dorim să extindem accesibilitatea la tratamentul psihiatric la nivelul populaţiei din toate localităţile Regiunii de Nord-Est a României", a declarat dr Cristina-Elena Dobre.

În cadrul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi, care anul acesta celebrează 117 ani de la înfiinţare, vor fi organizate lansări de carte şi manifestări ştiinţifice evaluate cu credite EMC (Educaţie Medicală Continuă) de Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Psihologilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.