Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Ortodoxe au fost serbate într-o comună din Ungaria, locuită aproape exclusiv de români: Invitat a fost preotul Constantin Necula

În comunitatea românească din Micherechi, Ungaria, s-a desfăşurat în perioada 15-16 octombrie manifestarea „Zilele Ortodoxe”.

Aflat la a treia ediţie, evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea şi participarea Episcopului Siluan al Ungariei.

Evenimentul a început sâmbătă cu un program pentru copii, care a constat în prelucrarea unor povestiri biblice și pictarea de icoane pe sticlă, informează basilica.ro.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Pr. Conf. Constantin Necula a susţinut o conferinţă la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din localitate, urmată de un concert al Grupului Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

A doua zi, Episcopul Lucian al Caransebeşului şi Episcopul Siluan al Ungariei au oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Micherechi.

Predica a fost rostită de Părintele Constantin Necula, iar răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

La „Zilele Ortodoxe” de la Micherechi au participat autorități centrale și locale, reprezentate de Florin Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru românii de pretutindeni, precum și Florin Vasiloni, consulul României la Gyula, tineri și credincioși de toate vârstele din Micherechi și Gyula, dar și din România.

Comuna Micherechi este singura comună din Ungaria ai cărei locuitori aproape în întregime sunt români. Comunitatea bisericească ortodoxă românească din Micherechi a luat fiinţă odată cu întemeierea actualei comune, care a avut loc între anii 1758-1768.

Biserica românească din Micherechi a fost construită în stil clasic târziu între anii 1836-1849, pe locul unei biserici mai vechi de lemn din 1773.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.