DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ziua CRUCIALĂ în Sectorul 1: Clotilde Armand forțează rezilierea contractului cu Romprest. Prefectul analizează starea de alertă

Facebook
clotilde romprest

Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, pentru vineri, la ora 12.00, în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest. Primăria estimează că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. Prefectura Bucureşti urmează să anunţe decizia cu privire la declararea stării de alertă.

”Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru vineri, 23 iulie, ora 12.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a se discuta rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: privind mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a anunţat Primăria Sector 1, informează News.ro.

Sursa citată precizează că  societatea ”a intrerupt nejustificat activitatea de colectare a deşeurilor” în următoarele perioade:

- 27 noiembrie- 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deşeurilor din surse necontrolate;

- 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deşeuri;

- 27 iunie- prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deşeurilor municipal stradale.

”Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat (…) că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1 (…) Conform estimărilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici”, arată Primăria.

”În contextul descris mai sus, operatorul delegat şi-a încălcat în mod grav şi repetat obligaţiile contractuale. Neexecutarea obligaţiilor esenţiale asumate de operator a fost constatată de Poliţia Locală- Direcţia Control Urban- Compartiment Protecţia Mediului care a emis în perioada 1 iunie- 19 iulie 2021 un număr de 25 de procese verbale de contravenţie, aplicând amenzi totale de 145.000 lei”, mai anunţă Primăria Sector 1.

Potrivit instituţiei, adoptarea proiectului de hotărîre conduce la sesizarea instanţei de judecată cu o acţiune având ca obiect rezilierea Contractului de Delegare şi la sancţionarea neexecutării culpabile a obligaţiilor contractuale de către operatorul delegat al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut, miercuri seară,  Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.â

Slicitarea a rămas în analiză, prefectul Alin Stoica anunţând o decizie pentru ziua de vineri.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.