Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Culturii Naţionale la ARCUB: Concert Corina Sîrghi şi program extins pentru vizitarea expoziţiei 'Universul lui Salvador Dali'

libertatea.ro
ziua culturii nationale

Un concert inspirat din folclorul românesc, susţinut de Corina Sîrghi, va avea loc luni, 15 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Sala Mare de la ARCUB, de Ziua Culturii Naţionale. De asemenea, expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” beneficiază de un program prelungit şi va fi deschisă pentru vizitatori până la miezul nopţii, relatează News.ro.

Mai mult de 10.000 de persoane au vizitat expoziţia în primele săptămâni de la deschiderea acesteia. Ca urmare a interesului manifestat de public, în ziua de 15 ianuarie vizitatorii vor putea admira cele 170 de lucrări autentice Salvador Dalí conform unui program special, în intervalul orar 10.00-24.00.

Un adevărat periplu în universul suprarealist al cunoscutului artist catalan, prin sculpturi impresionante în mărime naturală, precum Femeia timpului, sculpturi-bijuterii din aur şi diamante, precum "Îngerul triumfător", sau ilustraţii ce introduc privitorul într-o reinterpretare suprarealistă a unor opere clasice, precum "Mult zgomot pentru Shakespeare", expoziţia este o veritabilă celebrare a valorilor culturii universale.

Cunoscută pentru pasiunea şi profunzimea cu care interpretează genuri muzicale variate, Corina Sîrghi va urca pe scena Sălii Mari de la ARCUB alături de Shaun Williams (acordeon), Costel Nechita (contrabas), Meltiade Mihalache (vioară), Marian Şerban (ţambal), Toma Dimitriu (pian) şi Alex Mike (contrabas) şi le va oferi spectatorilor un repertoriu complex, de la balade până la piese ritmate, o varietate de selecţii muzicale.

„Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale vom cânta muzică românească – o serie de medalioane folclorice şi alte câteva lucrări din muzica uşoară. Suntem atât de norocoşi că avem atâtea versuri frumoase şi o limbă de care nu se apropie mulţi, este numai şi numai a noastră. Nu cred că se mai cântă undeva aşa frumos despre dragoste, oraşe şi multe altele, cum se cântă la noi. Suntem nerăbdători să împărtăşim publicului emoţiile şi cântul autentic românesc cu prilejul acestei zile speciale pentru noi toţi, românii, în acest concert special de la ARCUB”, spune artista Corina Sîrghi.

Biletele pentru concertul Corina Sîrghi au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe Arcub.ro, Entertix.ro şi de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Preţul unui bilet este de 35 lei. De asemenea, biletele pentru expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB pot fi achiziţionate, la preţuri variabile în funcţie de categorie, de pe arcub.ro, universuldali.ro, Entertix.ro şi de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53). Accesul în spaţiul expoziţional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.

Ziua Culturii Naţionale a fost stabilită, prin lege, începând cu 2011, la 15 ianuarie, marcând ziua naşterii poetului Mihai Eminescu (1850-1889). Anul acesta se împlinesc 174 de ani de la naşterea poetului, cel care, potrivit lui Garabet Ibrăileanu, a reprezentat un „eveniment aproape inexplicabil în literatura noastră” şi „care a creat pe de-a-ntregul limba poeziei româneşti”. Considerat un geniu al literaturii române, Mihai Eminescu a lăsat moştenire un corpus impresionant de opere literare, caracterizate prin profunzimea gândirii, originalitatea exprimării şi sensibilitatea artistică. În opera sa, Mihai Eminescu a ilustrat într-un mod unic frumuseţea limbii române, promovând identitatea culturală şi tradiţiile naţionale. În contextul acestei zile se desfăşoară numeroase evenimente şi manifestări artistice, de la concerte şi spectacole teatrale până la expoziţii şi conferinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.