Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Culturii Naționale la Palatul Cesianu-Racoviță/ Primele expoziții și licitații de artă ale anului 2022

Artmark
expozitie de arta

Casa de Licitații A10 by Artmark deschide seria licitațiilor de artă din 2022 cu o colecție de peste 100 de piese de grafică și gravură semnate de unii dintre cei mai râvniți artiști moderni ai lumii. Cea mai valoroasă piesă care se scoate la vânzare în prima licitație de artă a anului - Licitația unei Colecții de Grafică și Sculptură Europeană, pe 25 ianuarie, este sculptura realizată de celebrul Salvador Dali - „Venus girafă”, poziționată în centrul expozițiilor de la Palatul Cesianu-Racoviță. Opera din bronz, care are un preț de pornire de 4.000 de euro, revizitează frumuseţea clasică a lui Venus din Milo, şocând însă cu un hibrid zoomorf, amintind de personajele fantastice din mitologia greacă și de temele clasice ale lui Dali: timp, moarte, erotic și feminin. La Licitația unei Colecții de Grafică și Sculptură Europeană poate participa oricine are un cont activ pe artmark.ro. Astfel, poate lăsa o ofertă online, pe www.artmark.ro, ori participa live în ziua licitației, pe 25 ianuarie, prin platforma Artmark LIVE.

content-image

Totodată, ușile Palatului Cesianu-Racoviță, sediul Casei de Licitații A10 by Artmark, se deschid astăzi, 14 ianuarie, în ajunul Zilei Culturii, oferind acces gratuit iubitorilor de artă pentru vizitarea a trei impresionante expoziții. Pasionații de frumos vor descoperi în centrul Bucureștiului, în cadrul primelor expoziții ale anului 2022, o serie de piese de grafică și sculptură europeană semnate de Dali, Picasso sau Monet, alături de Andy Warhol, Basquiat sau Lichtenstein, dar și artiști avangardiști români de talie internațională precum Victor Brauner, Marcel Iancu sau Hedda Sterne; tablouri de artă clasică românească ce provin din două colecții de artă transilvănene, dar și opere de artă contemporană ale tinerilor artiști români. Cele 3 expoziții pun în valoare, atât arta europeană modernă, cât și arta românească și potențialul ei de creștere.

Vizitatorii vor fi întâmpinați, în spațiul de la parterul Palatului Cesianu-Racoviță, de „Arta Azi” – o colecție de opere de artă contemporană realizate de artiștii care vor influența istoria generațiilor viitoare și care se inspiră din cele mai variate domenii - de la ecologie, politică, fake news sau tehnologie: Felix Aftene, Ana Bănică, Mircea Suciu sau Roman Tolici. Spațiul de la etajul unu al Palatului Cesianu-Racoviță găzduiește expoziția a două colecții de artă transilvănene, unde pot fi admirate peste 200 de tablouri cu o tematică diversă: peisaje, naturi statice, portrete sau nuduri, fiind completată de cea de grafică și sculptură europeană, care se află pe simezele aceleiași zone.

content-image

Vizitarea expoziției va ocaziona descoperirea unor artiști în plină ascensiune, dar și a unei bogate selecții de opere artă, analiza varietății temelor artistice și primirea consultanței gratuite din partea unui reprezentant al Casei de Licitații A10 by Artmark în vederea stabilirii reperelor esențiale. Programul expozițiilor de pe str. C.A. Rosetti, nr. 5 este 10:00-20:00, fiind deschisă pentru oricine își propune să petreacă timpul liber în compania artei. Ultimele noutăți din lumea artei se pot afla prin abonarea gratuită la newsleterrul Artmark. Aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.