Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă pentru Ghiță. Expiră ultimatumul dat de DNA

ghita 1

Joi, 21 aprilie, este ziua în care expiră ultimatumul dat de DNA deputatului Sebastian Ghiță, pentru plata cauțiunii de 13 milioane de euro. Dacă nu va plăti cauțiunea, Ghiță poate fi subiectul unei noi solicitări de încuviințare a reținerii și arestării.

Ghiță a depus deja mai multe garanții mobile și imobile, însă luni DNA a respins cauțiunea pe motiv că nu acoperă întreaga sumă de 13 milioane de euro.

Deputatul declara luni, pentru stiripesurse.ro, că procurorii sunt mai exigenți în cazul său, dar se va conforma oricăror cereri venite din partea acestora.

Vezi și: REACŢIA lui Sebastian Ghiţă la decizia DNA pe tema cauţiunii

Pe 31 martie, procurorii DNA Ploiești au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul Sebastian Ghiță, fiind stabilită suma de 13 milioane de euro.

Procurorii au dispus control judiciar pe cauțiune în cazul lui Sebastian Ghiță, după ce Camera Deputaților a respins, săptămâna trecută, cererea DNA de reținere și arestare preventivă a acestuia.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar mai sunt cercetați penal procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceștia sunt acuzați că au permis accesul deputatului la informații dintr-un dosar care nu erau destinate publicității, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în cauza respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.