Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă pentru Mircea Geoană și Klaus Iohannis: ședința de la Washington le va decide soarta amândurora

klaus iohannis mircea geoana

Un summit NATO, care va avea loc în perioada 9-11 iulie, va fi unul deosebit de important pentru Klaus Iohannis și Mircea Geoană. Klaus Iohannis află la acest summit dacă va fi noul secretar general al NATO, iar Mircea Geoană află dacă va fi candidat la alegerile prezidențiale din România.

Mircea Geoană a explicat că este foarte aproape de a lua o decizie privitoare la o candidatură, dar un anunț oficial va face doar după summit-ul NATO de la Washington. Acolo așteaptă să vadă când i se va încheia mandatul de secretar general adjunct al NATO, dar cel mai probabil va afla și dacă are susținerea partenerului strategic SUA.

”O decizie finală încă nu am luat-o. Este evident faptul că trebuie să-mi fac datoria la NATO până în ultima zi a mandatului, așa sunt eu structurat.

Dar văzând ce se întâmplă în țară și în lume sunt tot mai aproape de o decizie. Mai mult 2-3 luni până la Summitul de la Washington, apoi vom vedea ce ne reverză viitorul.

Eu sunt extrem de măgulit, de flatat de faptul că oamenii mă susțin. O decizie de a candida la prezidențiale este una extrem de importantă, o decizie cu greutate, cu responsabilitate mare.

În acest moment sunt mai aproape de o decizie finală, dar un anunț oficial îl voi face în curând și nu va mai fi un răspuns evaziv din partea mea.”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3 CNN.

Geoană își poate termina mandatul mai repede

Mircea Geoană a explicat că el nu-și va finaliza mandatul în același timp cu Jens Stoltenberg și ar putea fi eliberat din funcție mai rapid.

”Nu-mi voi termina mandatul împreună cu Jens Stoltenberg, în septembrie sau octombrie. Deci va fi fie înainte de plecarea lui, fie după plecarea lui. În condițiile unei plecări mai devreme din acest mandat, atunci voi lua o decizie. O decizie finală o voi anunța, iar mai după Summitul de la Washington lucrurile vor fi mai clare.

Eu sunt mai degrabă independent de partide și cred că a venit clipa să nu mai fim dependenți de partide. O situație inedită va avea loc în România pentru că avem alegeri prezidențiale înainte de parlamentare. În ultimii ani s-au încercat diverse formule, dar este evident că toți românii își doresc altceva. Acel altceva trebuie definit, acel altceva poate include și mișcări civice.”, a mai spus Geoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.