Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă pentru traficul aerian: Romatsa şi sindicaliştii, în instanţă

avion tarom

Blocarea spaţiului aerian al România depinde de o decizie pe care o va lua vineri Tribunalul Bucureşti. Instanţa a amânat pentru mâine judecarea cererii formulate de Regia Autonomă Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA de constatare a nelegalităţii grevei angajaţilor. 

Amânarea a fost cerută de avocaţii fostei conduceri a ROMATSA pentru studierea actelor de la dosar şi pregătirea apărării, potrivit Agerpres.

Potrivit portalului instanţei de judecată, acţiunea de constatarea nelegalităţii grevei a fost înregistrată în 25 august de către ROMATSA împotriva Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) la Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. 

Sindicaliştii de la ROMATSA au anunţat luni că vor declanşa grevă generală pe 1 septembrie dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariaţii. 

Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, aprecia că protestele sindicaliştilor şi ameninţările privind declanşarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condiţiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluţionate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor. 

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat în grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.