Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă: Voiculescu poate fi ELIBERAT

voiculescu bun

Dan Voiculescu execută pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în dosarul „ICA”, la Penitenciarul Rahova. Acesta ar putea fi însă eliberat în baza unei contestaţii depuse la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia ar trebui anunţată marţi, 11 noiembrie.

Magistraţii Viorica Costiniu şi Dan Lupaşcu vor verifica două probleme reclamate de avocaţii lui Dan Voiculescu, referitoare la modul de constituire a completului de judecată şi o incompatibilitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, cei care au dat sentinţa de 10 de închisoare.

Avocaţii lui Dan Voiculescu susţin că judecătorii care au pronunţat condamnarea nu au fost repartizaţi în dosar conform prevederilor legale, scrie adevarul.ro. Mai exact, aceştia trebuiau să fie desemnaţi aleatoriu de sistemul informatic, lucru care, potrivit apărătorilor, nu s-ar fi întâmplat, ci au fost aleşi manual de către conducerea instanţei. În urma unei reclamaţii la Consiliul Superior al Magistraturii, s-a constatat că procedura a fost legal îndeplinită.

Dosarul lui Voiculescu a fost repartizat aleatoriu, atunci când a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel, şi a ajuns la completul format din judecătorii Stan Mustaţă şi Florică Duţă. După câteva termene, Stan Mustaţă a fost arestat pentru corupţie, iar Florică Duţă s-a pensionat. Curtea de Apel a organizat concurs pentru ocuparea celor două posturi, concurs câştigat de judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care au promovat astfel de la Tribunalul Bucureşti. Colegiul de conducere al Curţii de Apel i-a repartizat pe cei doi în locurile devenite vacante.

Un alt motiv de a contesta sentinţa definitivă a fost cel al incompatibilităţii. Avocaţii susţin că cei doi judecători au extins sechestrul aplicat pe averea lui Dan Voiculescu şi tot aceştia au şi respins, în timpul judecării procesului, contestaţia împotriva acestei măsuri. Motiv pentru care, în timpul procesului, au şi cerut recuzarea magistraţilor. Şi această cerere a fost însă respinsă de instanţă. Avocaţii susţin că judecătorii care au dispus, în timpul procesului, instituirea sechestrului nu mai pot judeca şi fondul cauzei, întrucât s-ar fi antepronunţat în sensul vinovăţiei inculpaţilor, deci judecarea fondului ar trebui încredinţată unui alt complet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.