Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Iei, marcată oficial în 24 iunie - Deputatul PSD Cristina Elena Dinu: Este fundamental ca noi, românii, să ne mândrim cu această comoară națională

Facebook
Cristina Elena Dinu

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat Proiectul de lege privind declararea zilei de 24 iunie „Ziua Iei”.

"Această legiferare este de bun augur pentru România, în condițiile în care de ani buni sărbătorim ziua iei tradiționale românești, în 24 iunie, cu ocazia Zilei Universale a Iei.

Potrivit legii, cu acest prilej vor fi organizate activităţi culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează promovarea şi protejarea iei.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor dedicate, în limita alocărilor bugetare aprobate.

Unităţile de învățământ cele de cult, centrele comunitare, instituţiile culturale, precum şi reprezentanţele diplomatice ale României, vor participa la acţiuni de promovare a iei.

Consider că este fundamental ca noi, românii, să ne mândrim cu această comoară națională de neprețuit, ia, transmisă în mod fantastic din generație în generație, să o valorizăm la adevărata dimensiune și să o îmbogățim permanent, pentru ca și generațiile viitoare să se poată bucura de această moștenire culturală inestimabilă!", precizează deputatul PSD Cristina Elena Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.