Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Limbii Române sărbătorită la Zagreb

pana limba romana
Duminica, 19 septembrie, Asociația Românilor din Republica Croația a sarbatorit, la Zagreb, Ziua Limbii Romane, scriu acestia pe pagina de socializare.
Evenimentul a reunit membri ai comunitatii romanesti din Croatia, cadre didactice de la Catedra de Limba și Literatura Română a Departamentului de Romanistică a Facultății de Științe Umaniste și Sociale, studenți care studiază limba română la Universitatea din Zagreb.
Printre cei care au luat cuvântul au fost Ambasadorul României în Republica Croația, Constantin-Mihail Grigorie, președintele Asociației Românilor din Republica Croația, Alina Dobrescu, Ivana Olujic, conferențiar dr. la Catedra de limba și literatura română a Departamentului de Romanistică al Universității din Zagreb și Oproiu Adrian Dumitru, redactor-șef al revistei bilingve româno-croată ”Verso”.
Președintele Uniunii Croaților din România, deputatul Ghera Giureci - Slobodan, a transmis un mesaj video, felicitând membrii comunității românești din Republica Croația cu ocazia celebrării Zilei Limbii Române. Cu ocazia intalnirii de la Zagreb a fost lansata si Biblioteca Princhindeilor din Croatia, care va deveni functionala online pana la finalul anului si de unde se vor putea imprumuta carti in limba romana, mai mantioneaza acestia.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.