Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Națională a României a fost sărbătorită atât în țară, cât și în diaspora

basilica.ro
ziua nationala slujba

Ziua Națională a României a fost sărbătorită atât în țară, cât și în diaspora. Parade militare, depuneri de coroane la monumentele eroilor, spectacole de muzică populară și expoziții care evocă Marea Unire de la 1 decembrie 1918 se numără printre evenimentele prin care au fost marcați cei 104 ani care au trecut de la constituirea României Mari, anunță Rador.

La parada din București a participat peste 1500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării de Interne, precum și din SRI și STS cu 120 de mijloace tehnice. De asemenea, au fost invitați 150 de militari din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, State Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și din celelalte țări aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Mii de oameni au fost prezenți la Arcul de Triumf, în pofida frigului și a ploii, pentru a asista la defilare și, ulterior, pentru unul dintre cele mai așteptate momente: expoziția de tehnică militară și accesul publicului în tancuri și mașini de luptă. Vremea nu a permis ridicarea de la sol a avioanelor și elicoptere lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.