Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Naţională a României - Programe în premieră, filme, interviuri, ediţii speciale ale emisiunilor consacrate vor putea fi urmărite la TVR 2 şi TVR 3

Inquam Photos / Octav Ganea
parada 1 decembrie arcul de triumf

Programe în premieră, filme, interviuri, ediţii speciale ale emisiunilor consacrate vor putea fi urmărite de Ziua Naţională a României la posturile TVR 2 şi TVR 3.

TVR 2

Spectacole, ediţii speciale ale unor emisiuni consacrate şi filme româneşti sunt doar câteva dintre programele de sărbătoare, programate în weekendul de 1 Decembrie, la TVR 2.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

„Câştigă România!” propune, de la ora 20.00, o ediţie specială de Ziua Naţională a României, alături de Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, handbalista Crina Pintea, considerată a fi una dintre cele mai bune sportive din lume şi Avram Iancu, românul care în 2016 uimea cu o performanţă traversând înot Canalul Mânecii fără costum de neopren. Tema concursului de cultură generală va fi despre românii deschizători de drumuri.

Pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, Andreea Marin a pregătit „Nu există nu se poate”. De la ora 18.00, în ediţia specială de ziua sa va fi invitat un preot care „sfinţeşte locul”. Ediţie specială „Nu există nu se poate” şi de Ziua României. De la ora 18.00, Andreea Marin a invitat o tânără căutătoare de comori folclorice care a determinat un fenomen la nivel naţional.

„Drag de România mea” aduce un puternic mesaj patriotic în ediţia specială din 29 noiembrie, de la ora 15.00. Pe 1 Decembrie, de la ora 13.30, este programat concertul aniversar susţinut de Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului.

„Mic dejun cu un campion”, emisiune recent premiată la Gala Premiilor TVmania, propune luni, de la ora 9.00, o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciaţi oameni de cultură: Andrei Pleşu. Blogger, editorialist, profesor şi scriitor de succes care publică în ţară şi în străinătate, Andrei Pleşu este o prezenţă care nu poate trece neobservată. Şi, pentru că totul în lume se face şi se desface mai ales prin vorbe, la micul dejun, Daniela Zeca Buzura şi Andrei Pleşu vor discuta despre comunicarea fără comunicare.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Tot luni, de la ora 21.00, invitatul realizatoarei Irina Păcurariu la „Reţeaua de idoli” este Marcel Iureş, unul dintre cei mai respectaţi şi mai admiraţi actori români. „Am intrat într-un program de citit şi recitit, stau mult de vorbă cu prieteni. Citesc mult şi fac planuri. În general, mie mi-a priit perioada asta, deşi e la modă să fii victimă”, s-a destăinuit Iureş la „Reţeaua de idoli”.

De la ora 21.00, Iuliana Marciuc a pregătit o ediţie alături de marele actor Constantin Codrescu, la „Destine ca-n filme”. Cea mai cutremurătoare dezvăluire este cu siguranţă cea a soţiei maestrului care va vorbi de ororile la care a supus-o securitatea când avea 25 de ani.

Duminica Filmului Românesc va difuza pe 29 noiembrie, în două părţi, de la ora 13.10, respectiv de la ora 20.10, filmul „Pentru patrie” (1977). În regia lui Sergiu Nicolaescu, producţia a fost realizată cu prilejul aniversării a 100 de ani de la proclamarea independenţei României. Pe 30 noiembrie, de la ora 13.35, va fi difuzat filmul „Angela merge mai departe” (1981), în regia lui Lucian Bratu, cu Dorina Lazăr şi Vlad Miske. Pentru cei mici, TVR 2 a pregătit de 1 Decembrie, de la ora 9.35, o feerie muzicală după nuvela cu acelaşi titlu de Mihail Sadoveanu, „Dumbrava minunată” (1980) în regia lui Gheorghe Naghi.

TVR 3

Luni, 30 noiembrie, programele TVR 3 sunt axate pe emisiuni de spiritualitate, dedicate Sfântului Andrei, programe de istorie şi cultură.

Luni, de la ora 10.00, emisiunea "Spirit şi credinţă" va fi o ediţie specială de Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor. Vor spune povestea Cornel Bălosu- etnolog, lect.univ.dr. Sergiu Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Craiova şi preotul Adrian Stănulică în calitate de moderator.

Documentarul "1918. Momentul românilor", realizat de Dan Curean în colaborare cu Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, de la ora 17.00, reaminteşte o pagină de istorie românească.

Piese ale Corului Madrigal din concerte ale Stagiunii Estivale 2020 vor fi difuzate luni, de la ora 19.00, iar de la ora 21.00 - Gala Tinere Talente, pentru a-i cunoaşte pe tinerii muzicieni şi artişti vizuali aflaţi la început de drum şi sprijiniţi în dezvoltarea lor artistică de Fundaţia Regală Margareta a României.

Marţi, TVR 3 a programat, de la ora 8.00, la "Cap de afiş", spectacolul „Treptele Unirii”. Spectacolul de poezie, creat de actorul Emil Boroghină şi regizorul Alexandru Mâzgăreanu pe tema unităţii, reaminteşte cele mai semnificative momente ale istoriei noastre naţionale consemnate, în creaţiile lor, de mari poeţi români de-a lungul timpului.

De la ora 9.00, va fi difuzat documentarul biografic "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" - care ne prezintă o reconstituire a vieţii generalului de aviaţie Ion Dobran, unul dintre aşii aviaţiei de vânătoare din cel de-al II-lea Război Mondial.

De la ora 12.00 şi de la ora 13.00, vor fi transmise în direct de la Alba Iulia şi Blaj slujbele Te Deum de la Catedrala Încoronării sau Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, respectiv Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Sfânta Treime” Blaj.

De la ora 14.00, este programat spectacolul folcloric „Crezul Lor, România Noastră”, cu Marius Ciprian Pop, Mariana Deac, Cornel Borza, Nicolae Sabău, Constantin Enceanu, Cornelia si Lupu Rednic, Dumitru Dobrican, Florentina şi Petre Giurgi, Voichiţa Nemeş Andreica, Marinel Petreuş.

Spectacolul "Din Oltenia-n Banat" este programat începând cu ora 22.00. Dintre invitaţi: Liliana Laichici, Stana Stepanescu, Nicu Novac, Dumitru Teleagă, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, precum şi pe dansatorii şi orchestrele Ansamblurilor “Maria Tănase” şi “Banatul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.