Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Milano

1 decembrie steag zi nationala

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Milano în cadrul unui eveniment la care au fost prezenţi ambasadorul României în Italia, George Bologan, corpul consular român şi străin acreditat, autorităţi locale civile şi militare, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor de români din Lombardia, potrivit Agerpres.

Şeful misiunii diplomatice a salutat şi mulţumit în discursul său, la final de mandat, tuturor celor prezenţi subliniind nivelul ridicat al colaborării dintre diplomaţii români şi autorităţile locale pe toate palierele. Ambasadorul Bologan a trecut totodată în revistă o serie de momente cheie din ultimii ani care au dezvoltat şi aprofundat relaţia bilaterală dintre România şi Italia, concretizată recent, în contextul pandemiei, inclusiv prin ajutor sanitar reciproc, conform unui comunicat difuzat pe site-ul ambasadei.

Citește și: O NOTĂ SECRETĂ l-ar plasa pe șeful DALI din MAI într-o presupusă DELAPIDARE a unui hotel din vestul țării...

Nu în ultimul rând a fost reiterată necesitatea consolidării identităţii şi spiritului european, prin cunoaşterea şi încrederea reciprocă. La evenimentul desfăşurat în 25 noiembrie a mai luat cuvântul şi gerantul interimar al Consulatului General al României la Milano, Florin Pascu, care a evidenţiat principalele coordonate ale politicii externe româneşti unde cele două state se regăsesc ca vechi parteneri şi promotori ai aceloraşi valori.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a ocupat funcţia de consul general al României la Milano în perioada 2012-2016, punând accentul pe umanizarea relaţiei comunitate-instituţii româneşti, organizând numeroase manifestări de diplomaţie publică, economică şi culturală şi a gestionat în calitatea de şef al oficiului consular evenimentele conexe Preşedinţiei Italiei la Uniunea Europeană în 2014 şi a Expoziţiei Universale din 2015 de la Milano. În perioada de vârf a crizei sanitare provocată de virusul COVID-19, a fost prezent în Lombardia de mai multe ori, acţionând în sprijinul compatrioţilor şi a comunităţii lombarde în general, inclusiv prin coordonarea echipei medicale româneşti sosite în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.