Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua oraşului Oradea, sărbătorită în perioada 13 - 15 octombrie prin manifestarea Festifall

primaria-oradea

Ziua oraşului Oradea, sărbătorită în perioada 13 - 15 octombrie prin manifestarea Festifall

Primăria Oradea a anunţat un amplu program pentru a celebra Ziua oraşului, 12 octombrie, atât prin ceremoniile zilei, cât şi prin cea mai mare ediţie a FestiFall de până acum, în perioada 13-15 octombrie, cu peste 100 de spectacole şi concerte şi peste 400 de artişti români şi internaţionali, cu invitaţi de seamă, precum Richard Clayderman, Nouvelle Vague şi Loredana, informează Agerpres.

Manifestările dedicate zilei de 12 octombrie vor debuta în sala festivă a Primăriei (ce poartă numele generalului Traian Moşoiu), cu premierea olimpicilor orădeni şi a profesorilor lor coordonatori şi vor continua cu vernisajul expoziţiei "Centenarul Constituţiei României Mari 1923 - 2023" şi cu festivităţile de la statuia Regelui Ferdinand din Piaţa Unirii, la Muzeul Memorial Aurel Lazăr şi la statuia lui Aurel Lazăr.

Programul zilei se va încheia în Piaţa Unirii, cu concertul susţinut, de la ora 17,30, de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca, condusă de către cpt Daniel Florin Munteanu şi cu spectacolul "Cântec, joc şi vouă bună", oferit, de la ora 18,00, de Ansamblul Folcloric Bihorul, coordonat de Ioan Silaghi.

Ziua oraşului Oradea este sărbătorită la această dată deoarece în 12 octombrie 1944 oraşul a fost eliberat de către Armata Română, condusă de generalul Traian Moşoiu, de sub ocupaţia horthystă.

Festivalul Oradea FestiFall va avea loc în perioada 13-15 octombrie şi aduce distracţia, în premieră, în 5 locaţii - în Piaţa Unirii, Piaţa Ferdinand, pe pietonalele Libertăţii, Republicii şi V. Alecsandri şi pe trei scene. Potrivit organizatorilor, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), în cele trei zile se vor oferi, gratuit, peste 100 de spectacole şi concerte, cu participarea a peste 400 de artişti români şi internaţionali.

Pe lângă concerte, programul cuprinde activităţi pe gustul tuturor, inclusiv copii, cu seri cu jazz pe malul Crişului Repede, un show cu 300 de drone, precum şi, în premieră la Oradea, un spectacol stradal de balet aerian, prezentat deasupra mulţimii din Piaţa Unirii, la 30 de metri înălţime. Sărbătoarea dedicată orădenilor, care a beneficiat de un buget de 1,6 milioane de lei, se va încheia duminică seara cu un spectacol de artificii.

Programul integral se poate urmări pe https://www.facebook.com/oradeafestifall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.