Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua și recordul negativ în România! Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: 'Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei'

banatulazi.ro
Virgil Musta

Ziua şi recordul negativ pentru România! Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat pentru B1 TV că, dacă numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va crește în același ritm, se va ajunge la trierea pacienților care vor fi salvați în spitale.

"Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la la un moment dat numărul de cazuri va depăși capacitatea spitaleor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile", a afirmat medicul timișorean.

SUA înregistrează un nou RECORD de infectări cu COVID-19. Reacția lui Donald Trump

Cu privire la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara,  Musta a spus că aici s-a deschis o secție și pentru pacienții non-Covid, pentru a se putea asigura asistență medicală de specialitate și acestora.

Totodată, acesta a precizat că secția Covid-19 de la spitalul unde își desfășoară activitatea se apropie de capacitatea maximă.

Ținând cont de faptul că cele trei reguli de bază pentru limitarea răspânditii noului coronavirus, distanțarea fizică, igiena mâinilor și purtarea măștii de protecție, sunt ignorate, medicul Virgil Musta spune că cel mai negru scenariu pe care l-am putea trăi în perioada următoare este trierea pacienților în spitale.

“Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația ‘primul venit, primul servit’ pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a spus pentru B1 TV medicul Virgil Musta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.