Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zona de restricţii de la frontiera Poloniei cu Belarusul va fi menţinută până în iunie

AP
Polonia

Zona de restricţii de la frontiera Poloniei cu Belarusul va fi menţinută până la sfârşitul lui iunie, arată un proiect de ordin al ministrului de interne de la Varşovia, Mariusz Kaminski, publicat miercuri şi preluat de Reuters.

Polonia a declarat în septembrie anul trecut starea de urgenţă pe o fâşie de teren lată de trei kilometri de la frontieră, din cauza crizei migraţiei. Iniţial, se prevedea ca restricţiile să fie ridicate după trei luni.

În cadrul stării de urgenţă, este interzis accesul personalului umanitar şi al jurnaliştilor în zona vizată - o măsură care a fost criticată încă de la adoptare.

După ce nu a mai fost posibilă prelungirea stării de urgenţă, Kaminski a făcut uz de prevederile unei legi noi şi a ordonat aplicarea unor restricţii similare ale libertăţii de circulaţie în apropierea frontierei până la 1 martie. Jurnaliştii pot totuşi să solicite acum un permis de acces sub supraveghere strictă, potrivit Agerpres.ro.

Timp de câteva luni, la sfârşitul lui 2021, mii de migranţi au încercat să treacă frontiera din Belarus în Polonia, Lituania şi Letona, implicit în Uniunea Europeană.

Bruxellesul a acuzat regimul de la Minsk condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko că sprijină activ sosirea în Belarus a migranţilor din ţări afectate de conflicte, cum ar fi Irakul sau Afganistanul. Din fosta republică sovietică, migranţii puteau încerca să intre ilegal în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.