Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zona Euro - inflație de 2,4% în luna noiembrie - Cursa prețurilor la produsele alimentare persistă

DW
inflatie eurozone

În Zona Euro, inflația anuală a ajuns la 2,4% în luna noiembrie, de la 2,9% în octombrie, potrivit estimării finale a Eurostat publicate astăzi. La nivel lunar, indicele prețurilor de consum a scăzut cu 0,6 puncte, relatează News 24/7 citat de Rador Radio România.

La nivel anual, alimentele, alcoolul și tutunul își mențin prețurile ridicate, înregistrând o rată de creștere de 6,9%, chiar dacă față de luna octombrie, când rata a fost de 7,4%, s-a înregistrat o mică scădere. Prețurile serviciilor au crescut cu 4% în noiembrie, iar inflația mărfurilor industriale non-energetice s-a situat la 2,9%. Prețurile la energie au înregistrat o scădere de 11,5% față de aceeași lună a anului precedent.

La nivelul întregii Uniuni Europene, rata inflației în noiembrie s-a situat la 3,1% de la 3,6% în octombrie, în timp ce cu un an în urmă era de 11,1%.

Cele mai scăzute rate ale inflației au fost înregistrate în Belgia (-0,8%), Danemarca (0,3%) și Italia (0,6%). Cele mai mari procente au fost înregistrate în Cehia (8,0%), Ungaria (7,7%), Slovacia și România (6,9%). Comparativ cu luna octombrie, inflația anuală a scăzut în 21 de state membre, a rămas stabilă în trei și a crescut în trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.