Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zonele din România unde ninge deja abundent: s-a depus un strat consistent de zăpadă/ Video

Novinite
ninsoare cod rosu

Luni dimineața, se circulă în condițiile unui carosabil acoperit parțial cu zăpadă pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea, iar în Brăila, Buzău și Maramureș sunt șosele cu polei.

Citește și: Un ciclon polar lovește în plin România: cât va dura episodul de iarnă grea. Va fi un ger de crapă pietrele

Citește și: Meteorologii au emis avertizare de ninsori pentru toată țara: cât va dura episodul de iarnă extremă

Centrul Infotrafic anunță că, luni dimineața, având în vedere vizibilitatea redusă, ninsoarea și viscolul puternic, a fost instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai multe artere rutiere din județele Brăila, Buzău și Maramureș. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

În județele Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar și în București, sunt precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Pe marile autostrăzi este doar carosabil umed

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, A1 Sibiu-Deva și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil umed, fiind tronsoane unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Încă din data de 4 ianuarie, sunt impuse restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 57, km. 122+900 de metri, între localitățile Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, întrucât s-a desprins o porțiune de terasament pe o distanță de 30 metri. Restricția rutieră este semnalizată prin indicatoare rutiere și semafoare.

Totodată, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani, județul Iași, s-a produs un accident între două autovehicule, soldat, potrivit primelor date, cu rănirea ușoară a patru persoane. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.