Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zvon în tabăra prezidențială: Iohannis ia în calcul varianta să convoace referendumul pe justiție în Joia Patimilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis salut

În cercurile politice apropiate de Palatul Cotroceni circulă zvonul că președintele Klaus Iohannis ia în calcul varianta convocării referendumul pe justiție în Joia Mare, după ce va aborda subiectul consultării populare cu delegația Comisiei de la Veneția pe care o primește, miercuri la Cotroceni.

Informațiile care au ajuns în tabăra prezidențială spun că șeful statului are ca variantă de lucru să convoace oficial referendumul înainte de startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, debutul campaniei fiind pe 27 aprilie, sâmbătă.

Convocarea referendumului se face prin decret prezidențial, în cuprinsul căruia trebuie precizate și întrebarea sau întrebările care vor apărea pe buletinele de vot.

În PNL se fac deja pregătiri intense pentru un turneu amplu al lui Klaus Iohannis alături de liberali pe tema referendumului.

Referendumul va fi convocat pe 26 mai, în aceeași și cu alegerile pentru Parlamentul European. Parlamentul a avizat favorabil solicitarea lui Iohannis de a convoca un referendum.

Șeful statului a anunțat că cele două probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare sunt:

1. Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

2. Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.