Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR-PLUS a solicitat PNL ca, în schimbul votării viitorului guvern, să fie impuse taxe și impozite pe proprietățile BOR / Replica USR PLUS

bataie lovitura surpriza

USR-PLUS a solicitat PNL ca, în schimbul votării viitorului guvern, să fie impuse taxe si impozite pe proprietățile Bisericii Ortodoxe Române! După ce au luat acceptul informal de la Klaus Iohannis, USR PLUS și PNL au agreat ca acest aspect să facă obiectul unei anexe confidențiale la protocolul de cooperare între cele două părți.

Măsura urmează să fie implementată, de noul Guvern, după alegerile prezidențiale, pentru a nu-i prejudici șansele lui Klaus Iohannis de a obține un nou mandat.

Într-un drept la replică, USR susține că nu a existat nicio discuție pe tema impozitării Bisericii în cadrul întâlnirilor dintre USR și PNL pentru susținerea viitorului guvern.

„Condițiile USR pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban sunt scrise negru pe alb în pactul politic semnat între USR și PLUS. Ele se referă la reforme în justiție, legislație electorală, economie și mediu.

USR a propus PNL ca ambele partide să susțină repararea răului produs de PSD în justiție prin abrogarea Legii recursului compensatoriu, desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, renunțarea la pensionarea anticipată a magistraților care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020 și adoptarea inițiativei cetățenești Fără Penali în Funcții Publice.
De asemenea, USR a cerut revenirea la alegerea primarilor și a președinților de consilii județene prin vot în 2 tururi, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei în Parlamentul României și scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate.
Ambele partide s-au angajat prin pactul politic semnat să abroge OUG 114, cu excepția facilităților pentru domeniul construcțiilor, să așeze întregul sistem de pensii pe principiul contributivității, să nu crească taxe și impozite, să prioritizeze investiții în proiecte mari de infrastructură, în special autostrăzi și căi ferate pe coridoarele europene TEN-T (de ex. autostrăzile A1, A8, A3, A7, A6, A10, A13).
Nu în ultimul rând, pactul conține angajamentul celor două partide pentru reluarea procesului de includere a Roșiei Montane în UNESCO, finalizarea și operaționalizarea aplicației Inspectorului Pădurii și a SUMAL și finațarea Inventarului Forestier Național ciclul 3, aprobarea limitelor INSPIRE ale ariilor protejate și reintroducerea prin custodiilor pentru ONG-uri și demararea proiectului de reparare și de extindere a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului”, transmite USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.