Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zvonimir Boban părăseşte postul de director al UEFA

Evening Standard
UEFA

UEFA a anunţat joi că fostul internaţional croat Zvonimir Boban părăseşte de comun acord această organizaţie, căreia i s-a alăturat în 2021 pentru a ocupa funcţia de director de fotbal, informează EFE, potrivit Agerpres.

Forul continental a subliniat, într-un comunicat, că Boban a iniţiat o serie de proiecte semnificative de dezvoltare tehnică de la numirea sa, inclusiv înfiinţarea Consiliului Fotbalului, "UEFA Football Board" şi a Forumului de Fotbal pentru Tineret.

"UEFA îi mulţumeşte lui Boban pentru dăruirea şi serviciul său şi îi urează mult succes în viitoarea sa carieră profesională", a precizat organismul prezidat de slovenul slovenul Aleksander Ceferin.

Într-o scrisoare trimisă de Boban către diverse organizaţii de presă, croatul îşi justifică plecarea de la UEFA prin neînţelegerile cu Ceferin, având în vedere intenţia acestuia de a supune la vot, cu ocazia următorului Congres, pe 8 februarie la Paris, o modificare a statutelor care ar urma să-i permită să candideze pentru un nou mandat de preşedinte.

"Deşi mi-am exprimat dezaprobarea totală, preşedintele UEFA consideră că nu există obstacole legale în calea schimbărilor pe care le propune, nici probleme etice sau morale, şi doreşte să meargă mai departe pentru a-şi promova aspiraţiile personale", precizează Boban.

Fostul jucător al echipei AC Milan, în vârstă de 55 de ani, aminteşte că, în conformitate cu actualele statute ale UEFA, acesta ar fi ultimul mandat al lui Ceferin, ales pentru prima dată în 2016 şi reales pentru al treilea mandat în aprilie 2023, la congresul de la Lisabona.

"În mod ironic, el a fost cel care a introdus şi a pus în aplicare reforme în 2017, pentru a se evita această posibilitate. Aceste reguli au fost introdus tocmai pentru a proteja UEFA de proasta guvernare şi de vechiul sistem. Că el întoarce spatele acestor valori este de neînţeles", adaugă croatul, care s-a alăturat UEFA după ce a lucrat la FIFA cu Gianni Infantino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.