Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii de la UnitedHealthcare, cu două titluri mondiale, în premieră, la Turul Sibiului

ciclism

Echipa pro continentală UnitedHealthcare din SUA, cu două titluri mondiale în palmares, va participa pentru prima dată, la Turul ciclist al Sibiului, competiție care va începe miercuri și se va termina duminică, au anunțat luni, organizatorii, într-o conferință de presă.

"Noutatea absolută a ediției Turului din acest an este participarea primei echipe din Statele Unite, pro continentala UnitedHealthcare. Echipa are un palmares de invidiat: a câștigat 18 titluri naționale în SUA și 2 titluri mondiale, având în componență rutieri de valoare, cum ar fi Gregory Hendorson (între 2010 — 2011 la Sky, între 2012-2016 la Lotto) și Lucas Haedo (între 2010 — 2012 la Saxo Bank și în Cannondale). UnitedHealthcare vine la Tur cu tânărul columbian Daniela Jaramillo, care tocmai a câștigat Turul Ungariei", se arată într-un comunicat de presă remis luni, Agerpres. La Sibiu va fi prezentă și echipa continentală Team Illuminate, care îl pune în postura de candidat pentru tricoul galben pe Edwin Avila.

O altă noutate a acestei ediții este prezența primei echipe din Elveția, Team Roth-Akros, care îl pune în componență pe campionul de anul trecut al acestei țări, la proba de șosea, Johnathan Fumeaux. La cursă vor fi prezenți și rutierii pro continentală CCC Sprandi Polkowice, cei care au câștigat tricoul galben anul trecut, prin Nikolai Mihailov, și în 2013, prin Davide Rebellin. Echipa continentală Cristina Jewelry Kuma care a câștigat titlul pe echipe în 2013, revine la Sibiu, precum și echipa Adria Mobil, care are în palmares titlul câștigat de Rogina în 2014. La ediția din acest an vor participa și patru echipe italiene: Team Unieuro Trevigiani, D'Amico Bottecchia, GM Europa Ovini și precontinentala Androni Giocattoli.

De asemenea, la Turul ciclist al Sibiului va fi prezent și Jakob Egholm, campion mondial de juniori anul trecut la Doha, care vine cu echipa daneză Giant Castelli. Fanii ciclismului românesc vor putea vedea în competiție singura echipă continentală românească, Tușnad Drag Cycling Team, și echipa națională a României, în care se va afla Eduard Grosu, proaspăt campion al României la proba de contratimp.

Turul ciclist al Sibiului este o competiție de șosea înscrisă în calendarul competițional UCI Europe Tour la categoria 2.1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.