Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz fără PRECEDENT în JUSTIȚIA din România

justitie

Fosta preşedintă a Judecătorei Ineu, judeţul Arad, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, dezvăluie că în România se dau sentinţe cu încălcarea legii. Miza în acest caz este de aproape 470 de hectare, care şi-au schimbat proprietarul prin nu mai puţin de 8 sentinţe, considerate ilegale de procurorii DNA.

Procurorii DNA cer magistraţilor să desfiinţeze 8 sentinţe judecătoreşti definitive, prin care s-au schimbat proprietarii a aproape 470 de hectare de teren, relatează Adevărul.

Traian Băsescu atrage atenția: Terorismul îi loveşte şi pe români

Solicitarea a fost făcută în dosarul în care a fost trimisă în judecată Floriţă Boloş (60 de ani), fosta preşedintă a Judecătoriei Ineu (Arad). Fosta judecătoare este acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prima încălcare flagrantă a legii: competenţa de judecată a terenurilor din Zarand nu ţinea de Judecătoria Ineu, ci de Judecătoria Chişineu-Criş. Altfel spus, Boloş nu trebuia să judece aceste dosare, dar a făcut-o.

A doua neregulă majoră: la dosare nu există dovada plăţii taxelor judiciare de timbru şi timbru judiciar mobil, aproximativ 41.000 de lei.

Cum arată cel mai IUTE tren din lume: În 180 de secunde atinge VITEZA MAXIMĂ / VIDEO

A treia încălcare a legii: soluţiile din cauzele civile au fost pronunţate de Boloş în absenţa persoanelor care în mod real trebuiau să aibă calitatea de părţi, este vorba de titularii dreptului de proprietate, şi a probelor necesare.

Potrivit procurorilor DNA, numitorul comun al celor 8 sentinţe care ar fi fost date fraudulos de Floriţă Boloş  este fostul primar din Zarand, Florin Ion Moţ.

Vă reamintim că edilul a intrat pentru prima dată în atenţia mass-media în 2010, atunci când a fost şantajat de fostul patron al OTV, Dan Diaconescu. Realizatorul TV i-a cerut edilului 200.000 de euro pentru a opri o campanie mediatică privind tranzacţii imobiliare ilicite, iar Moţ a plătit 30.000 de euro.

Informațiile pe larg în Adevărul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.