Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cîrstoiu intervine în cazul lui Florin Piersic: 'Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare / I-am trimis un mesaj directorului de la Balș'

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin cirstoiu

Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, a oferit comentarii cu privire la starea de sănătate a actorului Florin Piersic care a fost transferat de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.  Cîrstoiu a evidențiat importanța înțelegerii originii infecției care a afectat proteza de genunchi a actorului. A explicat că este esențial de determinat dacă infecția este una imediată intervenției chirurgicale de acum 5 ani sau una apărută ulterior.

„E foarte important de știut dacă infecția este una imediată intervenției chirurgicale de acum 5 ani și care a mers așa lent, ceea ce ce e posibil, sau în egală măsură este posibil să fie o infecție apărută ulterior. Pentru că la acești pacienți orice infecție de focare, adică dacă ai un abces, o infecție, poate da în sânge bacterii care ajung în primul rând acolo unde e implantul. Implantul e un bun loc pe care se fixează bacteriile”, a spus managerul Spitalului Universitar în emisiunea lui Marius Tucă.

El a exprimat opinia că tratamentul trebuie să fie efectuat într-un spital mare, pluridisciplinar, care să ofere suport și din alte specialități medicale, cum ar fi chirurgia cardiacă. Cîrstoiu a subliniat importanța continuării tratamentului de către chirurgul care a efectuat inițial intervenția deoarece acesta cunoaște istoricul pacientului și evoluția afecțiunii.

„Părerea mea e că trebuie tratat într-un spital mare, într-un spital pluridisciplinar, pentru că în orice moment poți să ai nevoie de chirurgie cardiacă, de dializă. Spitalul Foișor e un spital specializat pe doar ortopedie. Adică îi trebuie niște suporturi de la alte specialități. Acel chirurg care a pus prima oară implantul trebuie să se ocupe de cazul ăsta până la final, pentru că știe ce a făcut prima oară, știe evoluția”, a explicat Cîrstoiu.

„I-am trimis un mesaj directorului medical de la Matei Balș”

Managerul Spitalului Universitar a evidențiat că procesul de tratare a unei infecții poate dura luni de zile și a subliniat necesitatea asanării oricărui focar septic. În acest sens, el a transmis un mesaj directorului medical de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş”, atrăgând atenția asupra importanței soluționării problemei locale în astfel de situații.

„În momentul ăsta trebuie asanat orice focar septic. E proces de durată, poate dura luni de zile poate. I-am dat un mesaj directorului medical de la Balș, din proprie inițiativă și i-am spus: ai mare grijă până nu rezolvăm problema locală, în astfel de situații, problema nu se rezolvă. I-am dat un sfat”, a conchis Cîrstoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.