Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolos: Partidele care vor doua tururi sa nu culpabilizeze Guvernul

www.epochtimes-romania.com
dancu ciolos

Premierul Dacian Ciolos a declarat luni, in cadrul unei dezbateri din Camera Deputatilor pe tema alegerilor locale in doua tururi de scrutin, ca nu va interveni pentru modificarea legislatiei si a cerut partidelor care sustin aceasta masura sa nu culpabilizeze Guvernul. Mai mult, Ciolos a subliniat ca Executivul anterior era criticat tocmai pentru interventiile sale in legislatie.

"Pregatirea alegerilor ramane una dintre prioritatile Guvernului. Acestea vin intr-un moment in care societatea a dat semnale clare ca vor calitate din partea clasei politice. Efortul va trebui facut de partide ca sa raspunda asteptarilor electoratului.

Decizia privind alegerile a fost luata de Parlament acum un an. Subiectul a fost repus in discutie dupa ce in noiembrie s-a cerut revenirea la alegeri in doua tururi. La acea vreme partidele nu au dat semne ca vor sa schimbe legea.

Organizarea acestor alegeri Guvernul o va face pe baza legislatiei adoptate in Parlament", a spus Ciolos.

Premierul a aratat insa ca la consultari partidele nu s-au exprimat impotriva ideii de alegeri in doua tururi, ci doar impotriva oporunitatii de a modifica legea acum. De aceea Ciolos a recomandat ca dezbaterea sa continue.

"Din discuia cu partidele nu a reiesit o pozitie ferma impotriva alegerii in doua tururi. (...) Partidele care doresc modificarea legislatiei trebuie sa conduca dezbaterea in continuare nu sa culpabilizeze Guvernul ca nu intervine", a mai spus Ciolos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.