Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a luat în vizor un preşedinte de partid parlamentar

csm

Consiliul Superior al Magistraturii i-a pus gând rău unul lider de partid parlamentar. CSM a sesizat Inspecţia judiciară cu privire la o declaraţie controversată a lui Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Ca urmare a afirmaţiilor preşedintelui Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, în cuprinsul cărora a făcut referire la dosarul „privatizărilor strategice” în care a fost condamnat şi fostul ministru Nagy Zsolt, apreciind că acesta „…a fost nedreptăţit şi a fost sancţionat … Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupție. Nu există nicio dovadă împotriva lui, …”, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Kelemen Hunor a participat la un eveniment organizat la Cluj cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea UDMR și a făcut referire, în discursul său, și la momentul foarte recent al condamnării fostului ministru al Comunicațiilor Nagy Zsolt despre care crede că a fost sancționat pe nedrept.

"Nagy Zsolt, care a fost nedreptățit și a fost sancționat, a fost condamnat la închisoare. Deci există foarte multe provocări. Și niciodată să nu credeți că cineva va termina treaba în locul nostru. Permiteți-mi să fac aici referire și la Nagy Zsolt. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt de săptămâna trecută. Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupție. Nu există nicio dovadă împotriva lui, nu s-a privatizat nicio companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui și în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru și de solidaritatea noastră", a afirmat Kelemen Hunor.

Foștii miniștri Codruț Șereș și Nagy Zsolt au fost condamnați definitiv marți de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Șereș a primit 4 ani și 8 luni închisoare iar Nagy Zsolt — 4 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.