Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele deciziei lui Klaus Iohannis: De ce a amânat şeful statului nominalizarea lui Sevil Shhaideh

presidency.ro
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne pentru săptămâna viitoarea nominalizarea de premier chiar dacă cei de la PSD şi ALDE au o majoritate lejeră în Parlament. Şeful statului a preferat să aştepte trecerea Crăciunului pentru a se decide dacă o acceptă sau nu pe Sevil Shhaibeh. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ştie motivele acestei amânări.

CIteşte şi: Impresarul care a desfigurat-o pe Alexandra Stan a fost condamnat la închisoare

„Ce să facă dl. Iohannis? Să sară din baie, la 24 de ore după, ca și cum ar executa ordinul d-lui Dragnea? Mai ales că modul în care a formulat această propunere public dl Dragnea înseamnă presiune clară. Adică, ori este numită doamna ori, dacă nu, ne vedem în altă parte. Cu amenințări. Deci, tactic vorbind, ar fi fost o greșeală ca dl Iohannis să vină imediat și să spună: da, sigur, numim. Părea slab, părea că se conformează ordinului primit de la dl Dragnea. Deci, oricum, trebuia să tergiverseze tactic”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Ce a aflat Traian Băsescu despre Sevil Shhaideh: Mesajul care poate arunca totul în aer

Jurnalistul mai spune că președintele a prezentat și cea de-a doua propunere de premier, Eugen Tomac, venită din partea partidului cu cele mai puține mandate în Parlament, PMP, pentru a lăsa impresia că are de făcut o alegere. „Îl compătimesc pe dl președinte. O să muncească din greu zilele astea, o să-i stea sarmaua și cârnatul, wurst-ul, o să-i stea în gât, pentru că va munci”, a spus, zâmbind, Cristian Tudor Popescu. „În loc să se pătrundă de magia sărbătorilor, o să se gândească: Shhaideh sau Tomac? (...) E pradă unei dileme, unei sfâșieri”, a adăugat el, conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.