Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama provocărilor venite din Transnistria, Ucraina îşi consolidează securitatea în Odesa

politie ucraina

Ucraina a decis să sporească numărul patrulelor de poliţie în Ismail, Bolgrad şi Belgorod-Dnestrovsk în scopul consolidării securităţii şi a ordinii publice în sudul regiunii Odesa, a anunţat Ministerul de Interne ucrainean, citat luni de agenţia de presă Interfax.com.ua, relatează agerpres.

"Având în vedere complexitatea situaţiei şi prezenţa Rusiei în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, toate structurile de protejare a ordinii publice - ca un tot unitar - trebuie să asigure ordinea şi securitatea în regiune", indică Ministerul de Interne ucrainean într-un comunicat postat duminică seara pe Twitter. În acest efort vor fi implicate forţele poliţiei naţionale, Gărzii Naţionale şi cele ale Serviciului pentru Frontiera de Stat, se mai spune în comunicat.

Citeşte şi: Selfie şi agresiuni. Liderul opoziţie ruse şi-a început campania electorală într-un mediu ostil

Astfel, autorităţile au demarat luni o campanie de recrutare pentru sporirea efectivelor de poliţie în sudul Ucrainei, acordând prioritate localnicilor.

În plus, pentru asigurarea ordinii publice, efectivele Gărzii Naţionale vor fi suplimentate cu aproximativ 400 de persoane în sudul Ucrainei.

"Este o măsură de prevenire vizându-i pe cei care doresc să destabilizeze situaţia din regiune. Nu vom permite subminarea situaţiei în regiune. Vom face totul pentru a sprijini dezvoltarea acestei regiuni", a declarat ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov, citat de Interfax com.ua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.